Logo
Ispiši ovu stranicu

Snap tvorcima sadržaja isplatio četvrt milijarde USD Istaknuto

Snap tvorcima sadržaja isplatio četvrt milijarde USD

Snap je tijekom 2021. godine isplatio više od 250 milijuna američkih dolara tvorcima sadržaja na Spotlightu.

Spotlight je svojevrstan klon popularne aplikacije TikTok koji - za razliku od poruka poslanih izravno kontaktima i potom nestaju - omogućava pristup do široke publike. Od prošle godine, kad je Spotlight pokrenut, prema podacima Snapa tvorci sadržaja objavljuju i do tri puta češće nego dosad.

Spomenutih četvrt milijarde USD isplaćeno je na račune više od 12 tisuća tvoraca sadržaja.

Utrka za dominaciju kratkim internetskim videom

Snap nije jedini koji se uključio u utrku za dominaciju u segmentu internetskog videa kratkog formata.

Nakon što je TikTok postao jednom od aplikacija koje su najbrže dosegnule milijardu aktivnih korisnika mjesečno Instagram je uveo značajku Reels sa sličnim mogućnostima, dok je YouTube Shorts predstavio fond namijenjen poticanju stvaranja sadržaja za njihovu platformu.

Instagram je odbio na Reelsima promovirati video zapise s TikTokovim vodenim žigom, a Snapchat je smanjio prvotne isplate od milijun USD dnevno jer su plaćali "previše kopiranog sadržaja".

Čak su i platforme kao što su Linkedin, Spotify, Netflix, Reddit i Twitter eksperimentirale sa sadržajima nalik TikTokovim.

Prema Snapovim podacima, 65 posto radova objavljenih na Spotlightu koriste Snapchatove alate poput leća za proširenu stvarnost.

Snap je tvorcima sadržaja također ponudio i zasebnu aplikaciju Story Studio za obradu videa na pametnim telefonima, kao i dodatne mogućnosti ostvarivanja prihoda putem darivanja u sklopu aplikacije i njima namijenjenog digitalnog tržišta.
Svrha je te tržnice povezati brendove i tvrtke s razvojnim programerima koji rade u proširenoj stvarnosti i influencerima.

Tvorci sadržaja dobivaju dio prihoda koji pristiže darivanjem i cijeli prihod koji dogovore putem digitalnog tržišta, piše Tech Crunch.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.