Logo
Ispiši ovu stranicu

Samsung reorganizira poslovanje, postavio nove glavne izvršne direktore Istaknuto

Samsung reorganizira poslovanje, postavio nove glavne izvršne direktore

U sklopu reorganizacije poslovanja Samsung postavlja dva nova glavna izvršna direktora u ključnim odjelima.

Odjel za rješenja za uređaje, u kojem se bave proizvodnjom poluvodiča (što je jedan od najprofitabilnijih segmenata za južnokorejsku tvrtku), preuzet će Kyehyun Kyung, dosadašnji glavni izvršni direktor odjela za elektromehaniku koji je dosad radio i u timovima za proizvode s flash i DRAM memorijom.

Novi odjel SET - koji obuhvaća pametne telefone i druge mobilne uređaje, televizore i potrošačku elektroniku općenito - dobit će još jednog glavnog izvršnog direktora. Bit će to Jong-hee Han, sada šef odjela koji se bavi televizorima i drugim uređajima sa zaslonima. Han je zaslužan za to što Samsung zadnjih 15 godina drži vodeću poziciju među proizvođačima televizora.

Novi glavni izvršni direktor za financije postat će Hark Kyu Park.

Najveća promjena od 2017. godine

Promjene na čelnim pozicijama trebale bi ojačati konkurentnost tvrtke i potaknuti budući rast. Riječ je o najznačajnijim kadrovskim promjenama od 2017. godine, kad su tri predsjednika odjela promaknuli u glavne izvršne direktore.

Taj je manevar trebao poslužiti kao mjera za zadržavanje stabilnosti dok se Jay Y. Lee, nasljednik obitelji u čijem je Samsung vlasništvu, ne vrati iz zatvora. Iza rešetaka je završio nakon što je otkriveno kako je podmitio bivšeg južnokorejskog predsjednika ne bi li stekao više kontrole nad tvrtkom.

Nekoliko dana nakon što je nasljednik pušten na slobodu Samsung je najavio investicijski plan vrijedan 205 milijardi američkih dolara, u sklopu kojeg namjeravaju tijekom naredne tri godine taj iznos potrošiti na poluvodiče, biofarmaceutiku i telekomunikacije.

Samsung je u listopadu ove godine prijavio najveći prihod otkad ta tvrtka postoji, zahvaljujući snažnoj potražnji i porastu cijena memorijskih čipova, piše CNet. Odjel za poluvodiče zabilježio je 16 posto veću prodaju tijekom trećeg tromjesječja.

U studenom su najavili gradnju tvornice poluvodiča u Teksasu (SAD), vrijednu 17 mlrd. USD.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.