Logo
Ispiši ovu stranicu

Infinum preuzima makedonski 3P Development, traže nove akvizicije Istaknuto

Nikola Kapraljević (Infinum) Nikola Kapraljević (Infinum)

Infinum će preuzeti makedonsku tvrtku 3P Development.

Planiraju intenzivno ulagati u novu podružnicu i kroz tri godine proširiti tamošnji tim od 30 - većinom inženjera, dizajnera i voditelja projekata - na oko 100 zaposlenika.

U portfelju makedonske agencije su projekti za Virgin Mobile, Novartis, Hilton, Coca - Colu HBC, između ostalih. 3P Development će nastaviti pružati podršku postojećim klijentima. No, kako će makedonski ured rasti, tako će njegovi zaposlenici biti više uključivani u druge Infinumove projekte.

Ulogu izvršnog direktora za Makedoniju preuzet će osnivač 3P Developmenta, Gjorgi Kosev. Kosev iza sebe ima gotovo 15 godina međunarodnog iskustva u razvoju poslovanja i vođenju razvojnih timova. Prije nego što je osnovao 3P radio je, između ostalih, za Oracle i Seavus.

Aktivna potraga za kompatibilnim tvrtkama

Zbog veličine Infinum grupe transakciju još treba odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

Infinum trenutno ima 350 zaposlenika. U posljednjih šest mjeseci otvorila urede na tri nova tržišta, tako da sada posluju na šest lokacija u Europi i Sjedinjenim Državama.

"Dosad smo se širili samostalnim otvaranjem ureda i organskim rastom. Ovom akvizicijom otvaramo novo poglavlje u razvoju. U potrazi smo za tvrtkama komplementarnima Infinumu, kako za Zapadu, tako i u regiji", rekao je Nikola Kapraljević, operativni direktor Infinuma. 

"U Makedoniju donosimo nove mogućnosti zapošljavanja, zanimljive međunarodne projekte, 16 godina iskustva u razvoju digitalnih proizvoda te iskustvo u skaliranju biznisa", dodao je Kapraljević.

Financijski savjetnik Infinuma u ovoj transakciji su Grubišić & partneri - Korporativne financije, dok je Odvjetničko društvo Polenak angažirano kao pravni savjetnik.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.