Logo
Ispiši ovu stranicu

Novi prosvjedi protiv šefa Activision Blizzarda, traži se njegova ostavka Istaknuto

Novi prosvjedi protiv šefa Activision Blizzarda, traži se njegova ostavka

Uprava Activision Blizzarda našla se suočena s drugim prosvjedom zaposlenika u manje od šest mjeseci.

Do novog je iskazivanja nezadovoljstva došlo nakon što je Wall Street Journal (WSJ) objavio članak u kojem tvrdi kako je glavni izvršni direktor Bobby Kotick nekoloko godina znao za dugotrajno i rašireno seksualno uznemiravanje u toj tvrtci, kao i za slučajeve diskriminacije. Kao izvore su naveli interne dokumente i ljude bliske problemima koji potresaju tu tvrtku već dulje vrijeme.

Više od sto zaposlenika Activision Blizzarda priključilo se protestu kojim je zatražena Kotickova ostavka.

Kotick je odgovorio video porukom poslanom zaposlenicima, u kojoj tvrdi kako članak u WSJ-ju prikazuje na netočan i zavaravajući način stanje u tvrtci, njega osobno i način na koji vodi Activision Blizzard.

Godina kontrole štete

Nadzorni odbor te tvrtke ponovio je podršku Koticku. Vjeruju kako se može na odgovarajući način nositi s problemima uznemiravanja i diskriminacije. Ali, prosvjednici nisu time zadovoljni. Poručili su kako će nadzorni odbor biti podjednako odgovoran za nezadovoljavajuće stanje u tvrtci ako nastavi podržavati Koticka.

Kotick je na čelu Activision Blizzarda još od 1991. godine. Zaslužan je za spajanje s Blizzardom 2008. godine. No, većinu ove godine proveo je pokušavajući sanirati štete nastale skandalom kojem se, čini se, ne nazire kraj, piše CNN.

Tvrtka je već pristala platiti 18 milijuna američkih dolara kako bi nagodbom riješila tužbu regulatornog tijela Equal Employment Opportunity Commission zbog seksualnog uznemiravanja zaposlenica i osvetničkog ponašanja prema onima koji su se potužili na takvu praksu te manjih plaća za žene nego za muškarce.

Još moraju razriješiti slične tužbe kalifornijskh vlasti, prigovor kojeg je National Labor Relations Board podnio tijekom rujna zbog nepoštenog odnosa prema zaposlenicima i istragu regulatornog tijela Securities and Exchange Commision.

Dosad su zbog skandala otpustili nekoliko desetaka djelatnika.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.