Logo
Ispiši ovu stranicu

Domaća IT tvrtka Netgen otvorila ured u Švicarskoj Istaknuto

Domaća IT tvrtka Netgen otvorila ured u Švicarskoj

Dok u Zagrebu zapošljava 30 ljudi, Netgen Switzerland AG u Zürichu zasad okuplja devetoro stručnjaka, pod vodstvom Christiana Paredesa, koji će nastaviti raditi na već započetim, ali i novim projektima.

“Otvaranje ureda pod Netgenovim imenom logičan je nastavak uspješne dugogodišnje suradnje s timom iz Švicarske koji se sada i službeno odlučio pridružiti Netgen brendu“, komentirao je Ivo Lukač, Netgenov suosnivač i direktor. “Netgen Switzerland AG, s adresom i uredom u Zürichu bitan je korak za jače pozicioniranje na švicarskom tržištu, kao i u cijeloj DACH regiji. Dobitna kombinacija lokalnog prisustva i poznavanja specifičnosti švicarskih klijenata te uigranih implementacijskih timova u oba grada već je dokazana na nizu dugogodišnjih projekata, a integracija pod jednim brendom čini nas samo prepoznatljivijim i jačim”, dodao je i drugi suosnivač Netgena i direktor Igor Vrdoljak.

Prilika za daljnji rast i razvoj novih kompetencija

U Netgenu su sigurni da će ovaj potez otvoriti brojne nove prilike daljnjeg tržišnog rasta i širenja, a uz to će i svim zaposlenicima pružiti direktne opcije rada na raznolikim projektima s partnerskim timovima, mogućnosti dijeljenja znanja i napredovanja.

“Vrlo smo uzbuđeni radi ovog novog poglavlja i sigurni smo ovo neće biti tek nastavak provjereno dobre suradnje hrvatskih i švicarskih timova, već da će ona ojačati i naše kompetencije u području digitalnih komunikacija i tehnologija”, dodao je Christian Paredes, direktor Netgen Switzerland u Zürichu.

Usmjeren na korisničko iskustvo, složene web projekte, e-commerce rješenja i integracije

Netgen se kroz proteklih 19 godina čvrsto profilirao u implementaciji zahtjevnih i kompleksnih digitalnih projekata, s fokusom na integrirana web i e-commerce rješenja. Od ranih se dana vodio jednostavnom idejom kako kreirati dugoročno održiva web rješenja te kako web učiniti boljim za krajnje korisnike.

Uz dugogodišnju suradnju s digitalnim agencijama i velikim tvrtkama i organizacijama kako u Švicarskoj, ali i Norveškoj, Njemačkoj i Austriji - Netgen je ostvario i neke zanimljive projekte u Vijetnamu i Togu, dok s domaćim klijentima poneke suradnje traju čak i 15 godina.

Među vlastitim projektima u proteklih 19 godina sigurno su se istaknuli Netgen Layouts - sustav za izgradnju web stranica temeljenog na Symfony PHP frameworku, ali i Web Summer Camp, ljetna mini-konferencija koja od 2012. godine ljeti okuplja i do dvjestotinjak stručnjaka.

 

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.