Logo
Ispiši ovu stranicu

CircuitMess Alberta Gajšaka opet rastura na Kickstarteru Istaknuto

CircuitMess Alberta Gajšaka opet rastura na Kickstarteru

Domaći startup CircuitMess ima novi projekt na platformi za zajedničko financiranje (crowdfunding) Kickstarter.

U suradnji s tvrtkom Warner Bros pripremili su i ponudili Batmobile, vozilo popularnog junaka Batmana kojeg možete sastaviti sami i pritom naučiti ponešto o elektronici, programiranju, strojnom učenju, računalnom vidu... 

Već je sad jasno kako je početni cilj kampanje (koja ide na sve ili ništa) postavljen izrazito skromno, što je pomalo neobično ima li se u vidu kako su prethodni projekti istog tima bili prilično uspješni, a u ovaj je projekt uključeno i prilično zvučno ime industrije zabave.

Osnivač i direktor CircuitMessa Albert Gajšak nadao se u 60 dana prikupiti nešto manje od 13 tisuća eura. Ciljani je iznos dosegnut u prvih nekoliko sati, a kampanja je u trenutku pripreme i objave ovog članka vrlo blizu razine od 90 tisuća eura.

U četiri godine od garaže do suradnje s Warner Brosom

Podsjetimo, Gajšak i njegov tim dosad su na Kickstarteru prikupili novac za MAKERbuino (uradi-sam igraću konzolu), MAKERphone (uradi-sam mobilni telefon) i STEM Box (paket za učenje STEM vještina). Prema Gajšakovim riječima, u protekle četiri godine isporučili su više od 50 tisuća STEM setova u više od 80 država.

Kako biste složili CircuitMessov Batmobile ne morate imati prethodno iskustvo ili znanje. Osim s uputama, ova edukativna igračka također dolazi s kontrolerom za daljnsko upravljanje. Početna cijena na Kickstarteru je 99 američkih dolara.

Za Warner Bros ovo je zanimljiv i inspirativan projekt.

"Pretvoriti zabavne igračke u zanimljive STEM setove koji poučavaju elektroniku i programiranje odličan je način kako potaknuti djecu na učenje ovih bitnih tema. Tako stječu STEM znanja onako kako je djeci i najprirodnije: kroz igru", naglasio je Francois Simonetta, potpredsjednik Warner Bros. Consumer Products EMEA Agents.

Gajšak, pak, ističe kako još ne može vjerovati da startup kojeg je pokrenuo prije četiri godine sad surađuje s divovima poput Warner Brosa.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.