Logo
Ispiši ovu stranicu

Microsoft preuzima tvrtku za stvaranje i montiranje videa online Istaknuto

Microsoft preuzima tvrtku za stvaranje i montiranje videa online

Microsoft će preuzeti Clipchamp, tvrtku koja nudi softver za stvaranje i montiranje video sadržaja online.

Pomoću njihovog softvera, ugrađenog u web aplikaciju online, praktično bilo tko može složiti video prezentacije, promotivne materijale i slične vizualne materijale u formatu pogodnom za objavu na društvenim mrežama, među kojima su Facebook, Instagram i YouTube.

U Microsoftu taj softver namjeravaju uklopiti u set alata Microsoft 365, namijenjen obiteljima, obrazovnim institucijama i tvrtkama. Naime, smatraju kako je demokratizacija proizvodnje video sadržaja (razmjerno) visoke kvalitete dovela do nastanka novog formata poslovnih dokumenata koji služe za predstavljanje ideje, objašnjavanje procesa i komunikaciju sa članovima tima.

Cijena koju će platiti nije objavljena, ali Clipchamp je dosad od investitora prikupio više od 15 milijuna američkih dolara, piše Tech Crunch.

Novi dodatak Teamsu

Podsjetit ćemo vas kako su također planirali preuzeti TikTok, kupili su platformu za učenje Flipgrid, a imali su i vlastiti poslovni video servis Stream. Uz to, njihov alat za suranju online Teams također je dobio proširenja vezana uz video sadržaje.

Također, Adobe je nedavno najavio kupovinu platforme Frame.io za 1,28 mlrd. USD.

U Clipchampu su razvili niz alata online za kreiranje i montažu videa s više naprednih značajki kao što su, recimo, rezanje, rotiranje, kontrola brzine, dodavanje teksta, slike i filtera... Također nude predloške za izradu video zapisa, besplatne gotove video zapise, katalog zvučnih zapisa, alate za snimanje zaslona i prijenos teksta u govor...

Od 2013. godine, kad su pokrenuti, uspjeli su privući više od 17 milijuna registriranih pojedinačnih korisnika diljem svijeta i više od 390 tisuća korporativnih korisnika. Bilježili su rast od 54 posto gledano godinu za godinom.

Pandemija koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19 i epidemiološke mjere koje su uslijedile iznimno su ubrzale taj rast. Tijekom prve polovice ove godine Clipchamp je u prosjeku ostvario 186 posto više izvoza videa, 57 posto više snimanja zaslona i 65 posto više snimanja web kamere. 

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.