Logo
Ispiši ovu stranicu

Domaći studio Gamechuck dobio milijun kuna za novu računalnu igru Istaknuto

Domaći studio Gamechuck dobio milijun kuna za novu računalnu igru

Izdavač videoigara Rogue Games i studio za razvoj videoigara Gamechuck potpisali su izdavački ugovor u vrijednosti od preko milijun kuna za sljedeću Gamechuckovu videoigru Midwintär.

Taj je iznos, kako doznajemo, predujam za razvoj koji ne uključuje marketing, lokalizaciju i srodne troškove. Vijest je objavljena tijekom sajma igara Gamescom 2021.

Midwintär je akcijska igra nadahnuta srednjovjekovnim horor folklorom s jakim naglaskom na pripovijedanju i čestim promjenama tempa, a od igrača traži i promišljeno taktiziranje.

Moguće je upravljati s tri različita lika (vampir, vještica i vukodlak), koji kreću u udruženi osvetnički pohod protiv zlokobnog religijskog kulta. Svaki od likova dolazi s posebnim setom vještima i donosi drukčiji način igranja. U igri posebnu ulogu imaju mehanika tračanja i širenja glasina te trominutni ciklusi dana i noći, koji dinamički utječu na sposobnosti likova koje igrate.

Midwintär će biti moguće igrati u društvu do tri igrača putem podijeljenog zaslona. Želite li pogledati kako izgleda, možete to učiniti na platformi Steam i na Gamechuckovim stranicama.

U planu su i drugi naslovi

Gamechuck je zagrebački studio za razvoj videoigara, aktivan od 2017. godine. Pozornost javnosti privukli su interaktivnim stripom All You Can Eat i igrom vApe Escape, kao i nedavno objavljenom arkadnom igrom Speed Limit, dostupnom na PC-ju i igraćim konzolama.

Trenutno dovršavaju prvo poglavlje avanturističkog RPG-a Trip the Ark Fantastic za PC, Mac, Linux i igraće konzole, za što su dobili potporu iz potprograma Europske unije Creative Europe MEDIA vrijednu 149 tisuća eura. U planu je i razvoj igre u kojoj bi glavni lik trebao biti profesor Baltazar, kultni lik iz animiranih filmova, kao i završetak izrade dizajna vlastitog arkadnog kabineta Gamechuck Arcades.

Rogue Games je izdavačka kuća iz San Matea s uredima u Seattleu i Los Angelesu (Sjedinjene Države). U njihovom portfelju su naslovi kao što su Sociable Soccer ‘21, Arcanium, Under: Depths of Fear, Bright Paw, Super Impossible Road i drugi.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.