Logo
Ispiši ovu stranicu

Axel Springer preuzima Politico za milijardu američkih dolara Istaknuto

Axel Springer preuzima Politico za milijardu američkih dolara

Njemački izdavački div Axel Springer preuzet će web odredište Politico, navodno za oko milijardu američkih dolara.

Osnivač i izdavač Politica Robert Allbritton ostat će na istoj poziciji i nakon preuzimanja, a vodit će i tehnološko web odredište Protocol. Bit će zadržane i redakcije u sadašnjem sastavu, a Politico bi trebao nastaviti poslovati nezavisno o drugim brendovima u Springerovom vlasništvu, piše CNBC.

Nakon preuzimanja Springer će steći preostalih 50 posto udjela u 15 godina starom i utjecajnom političkom mediju online sa sjedištem u Arlingtonu u američkoj saveznoj državi Washington, kao i preuzeti kontrolu nad ogrankom Politico Europe, piše The Hill.

Tim će preuzimanjem Springerova grupacija pojačati svoj portfelj na tržištu Sjedinjenih Država, u kojem su već mediji kao što su Insider i Morning Brew. Njemački izdavač jedan je od najvećih u Europskoj uniji. Između ostalog, izdaje novine Bild i Die Welt.

Nastavak zajedničkog ulaganja

Axel Springer i Politico od 2014. godine su partnerstvo sa zajedničkim ulaganjem, otkad je pokrenut Politico Europe. To je web odredište profitabilno do 2019. godine.

Početkom ljeta ove godine pričalo se kako je u pripremi preuzimanje Politicovog suparnika Axiosa, ali do toga sad vjerojatno neće doći. Kako su nagađanja o prodaji Springeru postajala sve glasnijima, tako su se počele pojavljivati glasine o mogućem sindikalnom organiziranju u Politicu.

Do preuzimanja dolazi u vrijeme kad Politico nastoji proširiti svoj utjecaj u Washingtonu, glavnom gradu Sjedinjenih Država, ali i na međunarodnoj medijskoj sceni. Prošle su godine preuzeli E&E News, nišno političko glasilo koje pokria teme vezane uz energetiku i zaštitu okoliša.

Politico trenutno zapošljava više od 700 ljudi u SAD-u i Europi. Mjesečno objavljuju više od tri tisuće članaka i ostvaruju 54 milijuna jedinstvenih posjetitelja. Dobije li zeleno svjetlo regulatornih agencija, očekuje se kako će preuzimanje biti zaključeno tijekom zadnjeg ovogodišnjeg tromjesječja.

 

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.