Logo
Ispiši ovu stranicu

Adobe kupuje Frame.io za 1,275 milijardi USD Istaknuto

Adobe kupuje Frame.io za 1,275 milijardi USD

Adobe je najavio kako će preuzeti popularnu tvrtku koja proizvodi softver za kolaborativnu video produkciju Frame.io za 1,275 milijardi američkih dolara.

Na to su se odlučili nakon što su pokušali napraviti vlastiti softver te vrste i od toga odustali jer dio njihovih klijenata već koristi Frame.io.

U toj sedam godina staroj njujorškoj tvrtci su smislili kako preuzeti često dugotrajan i zamoran posao pregledavanja montiranog video materijala i snimki, učiniti ga asinkronim i postaviti na web, po obrascu sličnom onom kakav koristi servis Google Workspace.

Nastavljaju kao samostalna tvrtka

Njihove usluge, namijenjene prvenstveno filmašima i drugim audiovizualnim kreativcima, moguće ga je koristiti za pohranu i pregledavanje snimki te ostavljanje komentara na montirane materijala jednostavnim dijeljenjem poveznice. Frame.io također nudi integraciju s popularnim softverima za obradu videa kao što su Adobeov Premiere Pro, Appleov Final Cut Pro i Avid Media Composer.

Nakon preuzimanja Frame.io će nastaviti poslovati kao zasebna tvrtka, a njeni će se osnivači Emery Wells, koji trenutno vodi tu tvrtku, i John Traver pridružiti Adobeu. Wells će ostati na čelnoj poziciji i izravno odgovarati Adobeovom direktoru za proizvode Scottu Belskyju, piše Verge.

Ne očekuje se kako će biti velikih promjena oko načina na koji softver funkcionira, osim što će tim koji ga razvija dobiti pristup većim resursima i mogućnosti integracije s alatima kao što su Premiere Pro i Creative Cloud. Također će nastaviti pružati podršku softveru koji nije Adobeov, kao što su već spomenuti Final Cut Pro, Avi i DaVinci Resolve.

Zasad nije poznato hoće li biti zadržani postojeći modeli pretplate, ali za očekivati je kako će s vremenom biti uklopljeni u Adobeovu ponudu. Za Adobe je ovaj potez još jedan značajan iskorak prema jačanju ponude softvera za kolaboraciju.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.