Logo
Ispiši ovu stranicu

U Amazonu će od kraja ove godine početi prihvaćati bitkoine? Istaknuto

U Amazonu će od kraja ove godine početi prihvaćati bitkoine?

U trgovini online Amazon planiraju početi prihvaćati digitalnu kiptovalutu bitkoin kao sredstvo plaćanja do kraja ove godine.


Prema tvrdnjama neimenovanog izvora navodno upućenog u planove američkog diva digitalne trgovine, koje prenosi Gizmodo, u pripremi je prihvaćanje ukupno osam kriptovaluta. Među njima su također i ethereum, cardano i bitcoin cash.

Navodno je ovaj potez u pripremi još od 2019. godine, tako da Amazonu neće trebati puno vremena za proširenje sadašnjih mogućnosti plaćanja. Štoviše, čini se kako pripremaju ponuditi i vlastitu kriptovalutu, a korisnike bi nagrađivali za njeno korištenje.

Zanimljivi oglasi za posao

Kako je riječ o anonimnom izvoru na kojeg se pozivaju u londonskim novinama City A.M., ove tvrdnje treba uzeti sa zdravom dozom skepse. Iz Amazona se zasad nisu službeno očitovali o planovima za kriptovalute. To, naravno, nije obeshrabrilo trgovce i špekulante bitkoinom, čija je cijena porasla za 13 posto po objavi članka u londonskom glasilu.

Sam je članak nastao kao rezultat istraživanja nakon što su se tijekom vikenda pojavili zanimljivi oglasi za posao u Amazonu. Među njima je bio i onaj za direktora odjela digitalnih valuta i proizvoda temeljenih na blockchainu. Amazon je u veljači ove godine također tražio ljude koji se razumiju u blockchain za svoj ogranak u Meksiku.

Ukoliko se odluče na prihvaćanje bitkoina kao sredstva plaćanja to ne bi bilo veliko iznenađenje, iako sve više regulatornih agencija diljem svijeta za tu i druge kriptovalute nastoje uvesti pravila koja vrijede za klasične transakcije.

S druge strane, čini se malo vjerojatnim kako će Amazon uvesti vlastitu kriptovalutu. Sličan Facebookov projekt, isprva nazvan Libra pa preimenovan u Diem, pokrenut je s puno pompe još 2019. godine, ali dosad nije zaživio. Nema naznaka kako bi se to u dogledno vrijeme moglo promijeniti.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.