Logo
Ispiši ovu stranicu

Netflix bi iduće godine mogao početi nuditi i igre Istaknuto

Netflix bi iduće godine mogao početi nuditi i igre

Platforma za internetski video streaming Netflix bi od iduće godine u svoju ponudu mogla uvrstiti i računalne igre.

Kako piše Bloomberg, ta je tvrtka zaposlila Mikea Verdua, bivšeg direktora u tvrtkama Electronic Arts (EA) i Oculus, kao dopredsjednika za razvoj igara.

Verdu je bio dopredsjednik za igre i sadržaje u proširenoj i virtualnoj stvarnosti u Facebooku, gdje je surađivao s razvojnim programerima na projektima kao što su Oculus Rift, Quest i Go.

U EA je bio šef odjela EA Mobile te nadgledao rad studija u kojima su razvijene igre Star Wars: Galaxy of Heroes, SimCity BuildIt, Plants vs. Zombies i Sims Free Play, između ostalih. Bio je također i šef kreativaca u tvrtci Zynga.

Prve vijesti kako su u potrazi za osobom koja bi mogla voditi odjel namijenjen igrama pojavile su se u svibnju ove godine. Navodno su pregovarali s nekoliko veterana te industrije prije no što su postigli dogovor s Verduom.

Opravdanje za povećanje pretplate?

Netflix bi tijekom nadolazećih mjeseci trebao okupiti vlastiti tim developera za razvoj računalnih igara, ne bi li ih mogao ponuditi putem streaminga tijekom iduće godine.

Neće razvijati zasebnu platformu već će ih učiniti dostupnima uz tv serije i filmove, kao posebnu kategoriju. Također navodno neće posebno naplaćivati njihovo korištenje, iako to ne isključuje mogućnost povećanja cijene njihovih usluga općenito. Štoviše, očekuje se kako bi mogli iskoristiti proširenje kataloga kako bi upravo to i učinili.

U Netflixu se nadaju kako će igrama osigurati nastavak rasta i othrvati se sve brojnijoj i jačoj konkurenciji, naročito na zasićenim tržištima poput sjevoernoameričkog, piše Engadget. Moguće kako ih je za ovaj potez nadahnuo sve uspješnija Microsoftova platforma Game Pass. Druge tehnološke tvrtke - poput Amazona, Applea i Googlea - također imaju igre u svojoj ponudi, koje posluju s promjenjivim uspjehom.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.