Logo
Ispiši ovu stranicu

Apple uvodi uslugu "kupi sad, plati kasnije" Istaknuto

Apple uvodi uslugu "kupi sad, plati kasnije"

Apple razvija novu uslugu koja će kupcima omogućiti plaćanje na rate putem servisa Apple Pay.

Jabučari uslugom Apple Pay Later namjeravaju konkurirati uslugama tipa "kupi sad, plati kasnije" koje su popularnima učinile tvrtke kao što su Affirm i Paypal.

Kako će to funkcionirati? Kad obavite kupnju Apple Payom moći ćete odabrati hoćete li platiti iznos u četiri rate svaka dva tjedna bez kamata (što trenutno interno nosi naziv Apple Pay in 4) ili na nekoliko mjeseci uz kamate (Apple Pay Monthly Installments). Zasad nije poznato kolike bi kamate na otplatu na rate mogle biti.

S bankarskom grupacijom Goldman Sachs sklopili su sporazum kako bi dobili potrebne zajmove. Ta je banka Appleov partner za kreditnu karticu Apple Card od 2019. godine. Ali, nova usluga neće biti povezana s tom kreditnom karticom, niti ćete ju morati imati kako biste ju mogli koristiti. Za to će biti dovoljna bilo koja kreditna kartica, piše Yahoo Finance.

Obvezna prijava

No, morat ćete se prijaviti putem aplikacije Wallet za iPhone, pri čemu ćete morati dostaviti kopiju osobne iskaznice. Ta će prijava morati biti odobrena.

Kupovina na rate ovog tipa bit će dostupna u fizičkim i trgovinama online. Moguće je kako neće zaračunavati naknade za kašnjenje s otplatama i obradu transakcije, a bit će moguće i otplatiti rate prije vremena. Apple već nudi mogućnost otplate na mjesečne rate pri kupovini njihovih proizvoda.

U Appleu se nadaju kako će uvođenjem usluge "kupi sad, plati kasnije" privući veći broj korisnika Apple Paya i potaknuti više ljudi na korištenje pametnog telefona iPhone pri plaćanju, umjesto standardnih kreditnih kartica. Time žele povećati prihode od usluga, koje im sad već donose više od 50 milijardi američkih dolara godišnje.

Pošto je nova usluga još u razvoju nije poznato kad bi mogla zaživjeti, kao ni u kojem će konačnom obliku biti dostupna.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.