Menu

5 besplatnih analitičkih alata za sigurnost

5 besplatnih analitičkih alata za sigurnost

Digitalna sigurnost danas postaje sve veći problem koji zahvaća i korisnike i kompanije. Postoje razni alati za zaštitu i prevenciju od digitalnih napada kao antivirusni programi, no postoje i analitički programi za sigurnost koji su besplatni i mogu poslužiti svakoj organizaciji.


Analiziranje potencijalno opasnih podataka može biti suprotnost od trivijalnog troška, posebno za mala i srednja poduzeća. Potrebno je imati razne licencije, osoblje i specijalizirani trening u tom sektoru, što predstavlja izvjestan trošak. Srećom, postoje i besplatni alati koji mogu pomoći u analizi opasnih podataka.
Pet alata koje preporuča Dark Reading su: OpenSOC, Community Edition Infint.e, Splunk, AlienVault Open Threat Exchange (OTX), stvaranje Open Source Threat Intelligence sustava.

OpenSOC je open source analitički okvir za sigurnost kojeg je izdao Cisco prošle godine u studenom. On integrira elemente Hadoop ekosistema, uključujući Storm, Kafka i Elasticsearch za indeksiranje, pohranu i ostale funkcije.
Community Edition Infint.e je open source analitički alat za sigurnost koji integira third-party aplikacije. On je besplatna verzija Infinit.e Enterprise Edition koja prikuplja, pohranjuje, procesuira, analizira i vizualizira nestrukturiane dokumente i sturkturirane arhive, navodi DarkReading.
Splunk podržava otkrivanje podataka i analizu velikih setova podataka kroz ideksiranje podataka i MapReduce-a koju je napravio Google. Prikuplja podatke iz najviše izvora bez normalizacije te primjenjuje anlize i statitističke analize na sigurnosne probleme.
OTX je zapravo forum koji daje pristup svjetskoj zajednici istraživačima sigurnosti.
Istraživači sa Symbiosis centra za informatičku tehnologiju u Symbiosis International sveučilištu predlažu model za stvaranje inteligentnog sustava za otkrivanje opasnosti.
U svakom slučaju, ovi alati su besplatni i pružaju dobru analitčku mogućnost za sigurnost koju bi svaka kompanija trebala barem isprobati.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next