Menu

Aplikacija Klarna pojednostavila plaćanje preko interneta Istaknuto

Aplikacija Klarna pojednostavila plaćanje preko interneta

Kada kupci žele nešto platiti preko pametnog telefona, teško im je i nepregledno unijeti lozinku u sitne ekrane, smatra Niklas Alaberth, suosnivač Klarne. Oni su na Mobile World kongresu u Barceloni predstavili svoje poslovanje bazirano na odvajanju procesa kupnje i procesa plaćanja preko pametnih telefona i tableta.

 

Postotak kupaca koji rezerviraju proizvod preko računala te ga na kraju i kupe je oko 2%, a oni koji to isto naprave preko tableta ili pametnog telefona je oko desetina tog postotka, kažu is švedske kompanije za kupnju Klarna.

Klarna služi kao baza različitih predmeta njihovih partnera. Kada kupac nešto želi, odabere željeni predmet i opciju „kupi“. Ukoliko je u tom trenutku izvan kuće ili stana i ne želi unositi, primjerice, broj kartice u pametni telefon, na Klarni može odabrati odgodu plaćanja i platiti kada se vrati za računalo.

Zbog toga Klarna služi kao „posrednik“ između kupca i kompanije tako da kupcu pruža uslugu odgode plaćanja na 14 dana ali i preuzima financijski rizik ako kupac i nakon tog vremena ne plati željenu robu. Kompanijama s kojima surađuju odgovara njihov model odvojenih procesa kupnje i plaćanja te financijske sigurnosti ako kupac ipak ne plati željeni proizvod.

Trenutno surađuju s partnerima iz Švedske, Norveške, Finske, Danske, Nizozemske, Velike Britanije, Njemačke, Austrije, i SAD-a. Posluju s oko 250.000 transakcija u desecima milijardi eura svaki dan, a njihovi godišnji prihodi iznose oko 230 milijuna eura.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next