Menu

Linkedin profil postaje važniji od životopisa Istaknuto

Linkedin profil postaje važniji od životopisa

Za mnoge koji su u potrazi za poslom, životopis je dokument koji po potrebi mijenjaju, a može mjesecima, pa i godinama stajati netaknut, dok je LinkedIn u svojoj suštini društvena mreža čiji korisnici neprestano mijenjaju sadržaj na svojim profilima.
Razvojem društvenih mreža, u ovom slučaju poslovne mreže LinkedIn, mijenja se i pristup tradicionalnim životopisima.

Životopisi sadrže manje detaljne informacije o kandidatu nego njihov LinkedIn profil i poslodavcima najčešće služe jedino za provjeravanje kandidatovih gramatičkih sposobnosti i mogućnosti da obraćaju pažnju na sitne detalje. Također, cilj životopisa je isključivo osigurati mogućnost pristupa razgovoru za posao, dok potencijalni poslodavac preko LinkedIna može pronaći puno detaljnije informacije o kandidatu. Zbog toga je nužno da LinkedIn profil uvijek ažurirate najnovijim i relevantnim informacijama ali i da je vizualno čist i uredan, smatra portal CIO.

Mnogi vjerojatno već znaju da LinkedIn profil, kao ni životopis, nije dobro "nakrcati" podacima jer mnogi poslodavci nemaju vremena za "skrolanje" po vašem profilu, kao ni za čitanje 2-3 stranice životopisa. Držite se načela "manje je više" i vrh LinkedIn profila napunite najvažnijim informacijama i poslovnim iskustvom, a na dno stavite manje relevantne i starije informacije.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next