Logo
Ispiši ovu stranicu

Digital Touchpoint konferencija: U duhu instant paymenta i PSD2 regulative Istaknuto

Digital Touchpoint konferencija: U duhu instant paymenta i PSD2 regulative

Uspješni primjeri digitalizacije poslovanja predstavljeni na Digital Touchpoint konferenciji u Zagrebu okupili velik broj stručnjaka iz bankarstva, paymenta i drugih djelatnosti.

Na ovotjednoj Digital Touchpoint konferenciji, vodeći stručnjaci u razvoju IT rješenja u poslovanju predstavili su niz uspješnih rješenja za digitalizaciju poslovanja u bankarstvu, paymentu i drugim djelatnostima. Konferencija je privukla preko 130 sudionika iz Hrvatske i regije.

Od aktualnih tema s područja bankarstva, predstavljena su iskustva i praksa uvođenja instant paymenta, kao i prve naznake na koji način PSD2 regulativa mijenja financijsko tržište.

CR0 0563

Na početku programa, gost govornik iz tvrtke Vingd, g. Mislav Malenica predstavio je ulogu koju umjetna inteligencija ima u stvaranju “ljudskog” faktora u poslovanju, te kako pridonosi rastu prodaje u najrazličitijim sektorima. Naglasio je kako upravo kao kontrapunkt nazivu “umjetna” – takva vrsta inteligencije donosi rješenja koja “razmišljaju” kao čovjek, što čitavu automatiziranu komunikaciju čini ugodnijom i bližom čovjeku.

Prenoseći svoje iskustvo u bankarskom sektoru, predstavnici Asseca prezentirali su i aktualnu situaciju u dvije ključne teme za banke u 2019. – primjena PSD2 i instant payment.

Emil Sapunar iz RBA i Goran Božić iz Paytena pokazali su digitalizaciju i redizajn poslovnica i bankomata za nove generacije korisnika, a Domagoj Vuletić opisao je kako Payten aplikativno rješenje pridonosi potpunom novom korisničkom iskustvu korištenja bankomata.

Zoran Kureljušić iz PBZ-a i Branka Pećnik iz Asseca, predstavili su implementaciju pametnih rješenja nove generacije agilnog mobilnog bankarstva razvijenog u suradnji Asseca i Intesa grupe. Napredno mobilno bankarstvo tako donosi niz noviteta poput prebacivanja novca na račun kontakata iz imenika jednim klikom, ugovaranja usluga i resetiranja PINa bez odlaska u poslovnicu i još mnogo više.

Naglašen je i trend prelaska prodajnih aktivnosti banaka i drugih institucija iz poslovnica na digitalne kanale, pa je predstavljeno i rješenje Digital Origination by Asseco, koje na siguran način uz odlično korisničko iskustvo omogućava bankama zasnivanje odnosa s novim klijentima u samo 10 minuta, bez odlaska u poslovnicu, kao i ugovaranje kredita i drugih usluga ovim kanalom.

Od ostalih tema, sudionici su imali prilike čuti i o uspješnoj implementaciji komunikacijskog rješenja Live by Asseco u HEPu, saznati o prednostima uvođenja digitalnog potpisa, kao i vidjeti demonstraciju naprednih metoda autentikacije korisnika.

Igor Gržalja, predsjednik Uprave Asseco SEE Hrvatska istaknuo je: „Po svemu što smo danas imali prilike čuti, jasno je da je korisničko iskustvo uz sigurnost podataka imperativ broj jedan. Drago nam je da u suradnji sa svojim klijentima imamo prilike pridonijeti podizanju općeg nivoa digitalizacije usluga u Hrvatskoj i šire i kroz to poboljšati svakodnevnicu naših sugrađana.“

Igor Gržalja Predsjednik Uprave Asseco SEE Hrvatska

„Sigurna online plaćanja bez suvišnih koraka i nove generacije bankomata iz temelja mijenjaju kako obavljamo transakcije, a rezultati u prvoj polovici godine jasno pokazuju da je Payten prepoznat kao inovativan i pouzdan partner za digitalizaciju plaćanja.“ dodao je Ivan Bušić, član Uprave tvrtke Payten Hrvatska.

Ivan Bušić Član Uprave Payten d.o.o. 1

 

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.