Menu

Brz i pregledan uvid u čitavu tvrtku uz Analitiku na dlanu Poslovne Inteligencije Istaknuto

Kristijan Zimmer (lijevo) i nagrađeni Dražen Oreščanin i Lidija Karaga Kristijan Zimmer (lijevo) i nagrađeni Dražen Oreščanin i Lidija Karaga

Na konferenciji ICT Gold Awards predstavljeno je rješenje pod nazivom "Orbico - analitika na dlanu" koje je razvila tvrtka Poslovna inteligencija iz Zagreba za grupu Orbico, a koje je osvojilo priznanje ICT Gold Award u kategoriji Business Intelligence. Nagradu je primila Lidija Karaga, suvlasnica tvrtke Poslovna inteligencija, koja je održala prezentaciju rješenja u suradnji s Rominom Orešković iz Orbica.

Romina Orešković, potpredsjednica za financije u Orbico grupi rekla je da su se za ovaj projekt odlučili stoga jer su bili suočeni s neprestanim porastom poslovanja, pa imaju više od 20 kompanija u regiji, a svaka je koristila vlastito ERP rješenje za upravljanje poslovanje. Zbog toga su odlučili krenuti u projekt implementacije sustava podrške poslovnom odlučivanju koji je trajao nekoliko godina, točnije od 2012. godine kada je započela standardizacija matičnih podataka i realiziran grupni DWH (skladište podataka), a potom su razvijeni sustavi standardnog izvještavanja, planski model, modeli za profitabilnost, te financijska konsolidacija.

Romina Orešković je izjavila da sustav omogućuje upravljanje performansama podržanom tehnologijom, te su svi u Orbico grupi zadovoljni rješenjem koje je razvijeno u suradnji s Poslovnom inteligencijom.

Romina Orešković i Lidija Karaga iz Poslovne inteligencije potom su na tabletu demonstrirale dashboard alat koji je doveo do toga da u tvrtki više nitko ne priča o podacima bez njegovog spominjanja, jer on omogućuje svim direktorima da u svojem prilagođenom dashboardu jednostavno i brzo dobiju uvid u trenutnu situaciju u tvrtki.

Korisničko i administrativno sučelje implementiranog rješenja dio je IBM Cognos platforme.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next