Biz Tech web portal powered by vidi logo2

U Splitu održana konferencija Shift 2016 Istaknuto

U Splitu održana konferencija Shift 2016

U splitskom HNK u četvrtak 2. lipnja u 10 sati je otvoren ovogodišnji Shift Conference. Jedna od najvećih konferencija ovog tipa u jugoistočnoj Europi, Shift već peti put za redom u Splitu okuplja brojne programere, IT stručnjake, studente, domaće i strane institucije, investicijske fondove, velike i male tvrtke i medije.

Cijeli događaj je zapravo počeo već u utorak s hackerskim maratonom, tj. hackatonom u sklopu kojeg su grupe programera morale unutar uzastopnih 24 sata rada isprogramirati zanimljive i funkcionalne aplikacije. Tema hakcatona je otvorena, što znači da sudionici mogu praviti kakve god aplikacije žele, no ipak postoje partneri (među njima IBM, Digital Ocean, Intercom, Autodesk i AWS) koji nude nagrade za najbolje aplikacije pa je savjetovano sudionicima da u radu uključe njihove API-je, mada nije uvjet.

U četvrtak i petak traje sama konferencija na kojoj svoja izlaganja održavaju predstavnici poznatih tvrki kao što su Uber, GitLab, Shazaam, Ericsson, AutoDesk, Automattic, Amazon itd., ali i manjih timova i poduzeća. Izlaganja su usmjerena prvenstveno na razvoj softvera, IT dizajn i poduzetništvo i nude vrijedne informacije ljudima koji se bave ili se namjeravaju profesionalno baviti IT-jem. Pored toga, sudionici hackatona će tijekom konferencije prezentirati svoje radove pred žirijem, a na kraju će najboljima biti dodijeljene nagrade.

Među zanimljivijim stvarima na prvome danu Davor Tremac iz Ubera je objavio dostupnost Ubera u Splitu od četvrtka 2. lipnja u 11 sati. Tim povodom u Splitu do nedjelje 5. lipnja može se iskoristiti dvije besplatne vožnje uz promotivni kod "BESPLATNIVIKEND".

IMG 4230

Grupa mladih programera započela je na hackatonu projekt AirCloud – kombinaciju Arduino uređaja i mobilne aplikacije koja mjeri kvalitetu zraka.

Uri Goldshtein je govorio o prednostima kombiniranog korištenja platformi Angular i Meteor. Uskoro će biti više riječi o tome, pošto smo imali prilike i razgovarati s Goldshteinom.

Neformalni i prateći program, koji uz neizbježne loungeve i partije uključuje i informatički escape room u organizaciji tvrtke Five, omogućava sudionicima i spontano umrežavanje.

Više o konferenciji moći ćete čitati tokom sljedećih dana.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next