Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Završio zagrebački LEAP Summit 2016 Istaknuto

Završio zagrebački LEAP Summit 2016

LEAP Summit je međunarodna konferencija koja svake godine okuplja više od 1000 studenata, mladih profesionalaca i mladih poduzetnika. Ove se godine održavala od 5. do 7. svibnja u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu. 

Kroz tri dana konferencije mladi sudionici imali su prilike prisustvovati brojnim predavanjima, diskusijama i radionicama koje su održavali stručnjaci iz različitih multinacionalnih kompanija poput IBM-a, P&G-a, Microsoft-a, Google-a, Disney-a i Deutsche Telekom-a, ali i investitori te uspješni poduzetnici iz Njemačke, Izraela, Velike Britanije i Rusije. Teme su bile raznovrsne kao i industrije u kojima djeluju razni predavači. No glavni fokus je, tvrde organizatori, na temama vezanim za inovacije, poduzetništvo i poslovni razvitak, vodstvo, kreativnost, inspirativne životne priče, priče o uspjehu i razvoju osobne karijere. 

IMG 3622

Od nama zanimljivijih stvari bilo je u četvrtak izlaganje Damira Zeca iz IBM-a, koji je govorio o umjetnoj inteligenciji i kognitivnom računarstvu na primjeru IBM Watsona. Zanimljiv je i projekt Nenada Bakića Croatian Makers, preko kojeg se želi u Hrvatskoj poticati obrazovanje u robotici i u programiranju. Zanimljiva je bila i diskusija u petak o poduzetništvu i poduzetničkom ekosustavu, u kojoj su sudjelovali Luka Sučić, Jan Jilek, Saskia Harkema, Grega Potokar i Hermes Arriaga, u kojoj se osvrnulo se na vrlo različite tematike, od pogodnosti poduzetničke klime u različitim europskim zemljama do pitanja o digitalnoj tehnologiji i patentima, uz osvrte na situaciju u Hrvatskoj. U subotu Je i Ratko Mutavdžić iz Microsofta govrio o budućnosti digitalnog života. Zadnje izlaganje na konferenciji imao je Kostapanos Miliaresis, koji je govorio o tome kako se treba nositi s lošim danima na poslu i u životu, koji se svakome događaju. 

IMG 3588

Pored zanimljivih predavanja, diskusija i radionica, mladim poduzetnicima i studentima je svakako od koristi bila i široka mogućnost ostvarivanja kontakata radi ostvarivanja međusobne suradnje, zapošljavanja ili pomoći kod pokretanja vlastitih poduzeća. Radi poticanja takvog povezivanja, u sklopu LEAP Summita odvijao se nakon formalnog dijela još i niz poluformalnih i neformalnih događanja, na kojima su sudionici mogli razgovarati i međusobno i s predstavnicima poduzeća koja su imala izlagače ili su sponzorirala događaj. 

Konferencija se završila u potpuno neformalnom tonu na subotnjem Goodbye Partyju u zagrebačkom Opera Clubu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next