Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Drugi dan LEAP Summita 2016 Istaknuto

Drugi dan LEAP Summita 2016

Drugi dan ovogodišnjeg LEAP Summita u Zagrebačkom Studentskom centru počeo je već ujutro u 9:30 kada se u kinu SC-a moglo slušati izlaganje Igora Mladinovića (reklamna agencija Imago) ne temu promjena u oglašavanju i važnosti kreativnosti kao jedine konstante u dinamičnom svijetu oglašavanja. Nakon toga, Nikola Jellacic (Goole Adriatica) govorio je o tehnološkom dizajnu i inovaciji, na primjerima iz Googlea. Andrew Grill (IBM) govorio je o tome kako istaknuti sebe iznad buke informacija i biti primijećen na društvenim mrežama.

Stephan Balzer (Red Onion) je govorio o eksponencijalnom mišljenju. 

IMG 3617

Nakon ovih izlaganja uslijedila je diskusija o poduzetništvu i poduzetničkom ekosustavu. U raspravi su sudjelovali Luka Sučić, Jan Jilek, Saskia Harkema, Grega Potokar i Hermes Arriaga. Kroz dosta raspršenu diskusiju osvrnulo se na vrlo različite tematike, od pogodnosti poduzetničke klime u različitim europskim zemljama do pitanja o digitalnoj tehnologiji i patentima. Govorilo se o tome kako se u određenim zemljama, kao što je npr. Grčka, poduzetništvo razvija gotovo akcidentalno, kada se ljudi pokušavaju snaći jer su ostali bez posla i slična bi se perspektiva mogla razviti u Hrvatskoj, smatra Sučić. Digitalna je tehnologija jednoglasno shvaćena kao neminovnost, bez koje poduzetništvo, ali ni svakodnevni život, danas jednostavno ne ide i zato je potrebno poznavati i znati kako je koristiti radi unaprijeđenja poduzeća. Kod osvrta na patente, čula su se dva mišljenja. Prema Sučiću i Potokaru patenti koče razvoj tehnologije, a istovremeno su izgubili svoju svrhu zaštite izvorne ideje, jer je dovoljno učiniti minimalne promjene da bi neki proizvod bio isključen iz zaštite određenim patentom i mnoge se male i velike kompanije već koriste tom činjenicom, ističe Potokar. Jilek i Arriaga su zadržali stav da ipak postoje situacije u kojima patent štiti autora. 

IMG 3621

Publika, nažalost, nije bila direktno uključena u raspravu, koja se vodila ex-cathedra među samim gostima na pozornici. 

Nakon pauze za ručak, moglo se u 14 sati slušati izlaganje Siniše Topalovića (Horwath HTL) o dizruptivnim inovacijama u turističkoj industriji. U 16 sati Davor Tremac iz hrvatske podružnice Ubera govorio je o iskustvu Ubera u Hrvatskoj i svijetu. 

Kroz cijelo to vrijeme odvijale su se u cafeu SC-a i razne radionice od vizualnog oglašavanja, preko fitnesa i zdrave hrane do razgovora o ženama u IT-u. 

Neformalan program počinje u 17 sati, na kojem će sudionici moći direktno interagirati s kompanijama i govornicima na konferenciji. U 20:30 sati kreće i Open Mic sesija, na kojoj će i svi ostali sudionici konferencije dobiti priliku da, ukoliko to žele, ispričaju svoju priču.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next