Logo
Ispiši ovu stranicu

Prihodi Njuškala u 2018. porasli za 16%

Prihodi Njuškala u 2018. porasli za 16%

Njuškalo je u 2018. godini ostvarilo 64,9 milijuna kuna prihoda, što je porast od 16 posto u odnosu na 2017. godinu. Istovremeno, EBT rezultat u 2018. godini ostvaren je u iznosu od 11,2 milijuna kuna, što je porast profita od 18 posto u odnosu na 2017. godinu.

No, Njuškalo je, osim financijskog uspjeha, zabilježilo i komunikacijski uspjeh. Svojim projektom "S Herojem vrijednosti do Glavne Njuške" osvojilo je vrijedno priznanje Hrvatske udruge za odnose s javnošću koja je Njuškalo nagradila Grand PRix-jem za najbolju unutrašnju komunikaciju. Do finala Grand PRix-a došao je i njihov projekt "Rastemo zajedno: New Link za nekretninski zamah".

"U strategiji do 2020. godine imamo zacrtan cilj od 100 milijuna kuna prihoda i profitnu marginu od oko 20 posto, uz stalno snažno ulaganje u tehnološki razvoj. Ponosni smo na dosadašnje rezultate i osjetan porast prihoda i profita koji pokazuju kako ništa nije prepušteno slučaju već iza toga stoje kvaliteta rada, inovacije i dobar kolektiv. Upravo je ulaganje u zaposlenike već više od deset godina u našem primarnom fokusu. Veza između financijskog uspjeha kompanije i zadovoljstva zaposlenika je neraskidiva. Stalna edukacija i prepoznavanje kreativnosti zaposlenika dovelo je do toga da prvi na tržište uvodimo trendove i inovacije zbog kojih smo danas jedna od najvećih digitalnih kompanija u Hrvatskoj i vodeći marketplace. S druge strane, Grand PRix za najbolji projekt za promicanje izvrsnosti među zaposlenicima i promicanje unutarnjih vrijednosti tvrtke, dodatan je poticaj da nastavimo s tako dobrim rezultatima i projektima na svim razinama", istaknula je Sanda Soptija Šiljak, glavna izvršna direktorica Njuškala.

Sanda Soptija Siljak 2

Njuškalov projekt "S Herojem vrijednosti do Glavne Njuške", koji je za cilj imao potaknuti djelatnike na dijeljenje zajedničkih radnih, ali i etičkih vrijednosti, prepoznala je i Hrvatska udruga za odnose s javnošću te ga je nagradila Grand PRix-jem za najbolju unutrašnju komunikaciju.

Također, Njuškalo se lani upisalo na kartu vodećih globalnih inovativnih kompanija zahvaljujući funkcionalnosti foto-prepoznavanja koja je dio Njuškalove aplikacije za predaju oglasa na mobilnim uređajima. Radi se o jedinstvenom rješenju u svijetu koje korisnicima omogućava brzo i točno pozicioniranje predmeta u pripadajuću kategoriju, na osnovu fotografiranja kroz Njuškalo aplikaciju.

Njuskalo nagrada za foto prepoznavanje

Tu funkcionalnost, koja je također dobila brojne domaće i međunarodne najviše strukovne nagrade, razvili su zaposlenici Njuškala, članovi Styria Data Science tima te tvrtki Trikoder i Undabot. Rješenje je utemeljeno na strojnom učenju kroz više milijuna oglasa na Njuškalu. Naime, na Njuškalovoj platformi ima više od 1400 kategorija oglasa i pojedini korisnici ne znaju odabrati ispravnu kategoriju kako bi najučinkovitije oglasili svoj predmet. U Njuškala su izračunali da foto prepoznavanje sada svakom korisniku Njuškalove platforme skraćuje vrijeme predaje oglasa za 2,7 klikova, točnost prepoznavanja je 86,5 posto, a od toga čak 72,75 posto oglasa je automatski smješteno u ispravnu krajnju kategoriju. Time je vrijeme predaje oglasa brže za 70 posto po platformi, odnosno za 38 sekundi na Androidu i za 69 sekundi na iOS-u.

Foto prepoznavanje koraci

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.