Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Tvrtka Tele2 Hrvatska je u 2017. godini ostvarila rast ukupnih prihoda od 7% Istaknuto

Tvrtka Tele2 Hrvatska je u 2017. godini ostvarila rast ukupnih prihoda od 7%

Tele2 AB objavio je danas konsolidirane rezultate poslovanja za četvrti kvartal 2017. godine koji pokazuju snažan nastavak pozitivnog trenda poslovanja protekle godine na nivou cijele Tele2 Grupe, uključujući i Hrvatsku.

Na razini Grupe, Tele2 je u četvrtom kvartalu ostvario ukupni prihod u iznosu 6,6 milijardi švedskih kruna, što je povećanje od 5% u odnosu na isto razdoblje 2016. godine. EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) je porasla za 5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te je iznosila je 1,527 milijardi švedskih kruna.

Tele2 Hrvatska u 2017. godini ostvario je ukupni prihod u iznosu od 1,302 milijardi kuna što je porast od 7% u odnosu na godinu ranije, dok je EBITDA iznosila 52 milijuna kuna. Značajan negativan utjecaj na EBITDA-u u četvrtom kvartalu imala je ukupna rezervacija od 69 milijuna kuna vezana uz nenaplaćena potraživanja od Tiska.

U četvrtom kvartalu zabilježen je i snažan rast prihoda od krajnjih korisnika od 9 posto primarno zbog rasta baze pretplatnika glasovnih i internet paketa usluga.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next