Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Lideri mobilnosti

Lideri mobilnosti

Najbolje za posao u pokretu

Mobile World Congress ponovno je pokrenuo zamašnjak inovacija u mobilnoj industiji, pa je sad pravo vrijeme ispitati što to poznati telekomi i brandovi nude za mobilni biznis. U posebnom poslovnom prilogu časopisa Vidi posvećenom najboljim mobilnim rješenjima proučili smo trendovei predstavili najbolje uređaje i usluge za poslovanje u pokretu.

Mobilnost = biznis

2016. godina je dobro počela - 4G danas nude svi mobilni operatori, a VR naočale otvaraju potpuno nove mogućnosti. Nije lako biti najbolji u onome što radite. Upravo smo na tragu te teze krenuli u naš redovni godišnji prilog u kojem s netom završenog Mobile World Congressa u Barceloni obrađujemo nešto širu priču oko mobilnosti i liderstva, dotičući mobilne i prenosive tehnologije te infrastrukturu koja sve to povezuje. S naglaskom na 2016. godinu i planove koje smo uspjeli razotkriti.

7 1

U smjeru premiuma Kvalitetni materijali sve su češći

VR kao glavni globalni trend

Za kvalitetno mobilno poslovanje, s jedne strane potrebna je stabilna telekomunikacijska infrastruktura koju omogućuju telekom operatori. S druge strane, nužan je idealan mobilni (prenosivi) uređaj koji će odgovoriti na sve potrebe i želje korisnika. U moru različitih uređaja (poslovnim) korisnicima je teže nego ikada odabrati idealan uređaj koji će im biti oslonac u radu, ali ih istovremeno i zabaviti, uz potreban support. Pojavili su se mnogi brandovi koji konkuriraju starim takmacima, tehnološki noviteti više nisu rezervirani samo za najskuplje uređaje, tako da će 2016. godina biti vrlo dinamična po tom pitanju.

S40 4 dust sea

Prašina, voda, padovi Sve su to opasnosti koje prijete modernim mobitelima, ali postoje modeli koji se ne plaše tih opasnosti

Barcelona je ove godine iznjedrila VR naočale kao glavni gadget koji bismo svi trebali imati kod kuće. Viđamo ih već i u trgovinama mobilnih operatora u trgovačkim centrima, tako da ih svatko može isprobati. Poslovnim korisnicima će omogućiti potpuno novu nišu i nove servise, a dobra strana virtualne stvarnosti su povoljne cijene, za razliku od pametnih satova koji su startali s visokom cijenom koju još uvijek drže, uz malo toga što pružaju.

2 u 1 hibridi umjesto tableta

pegx360 gallery zoom img4

Veliki mobiteli su doslovce pojeli male tablete tako da ih uopće nije bilo na MWC-u - slamka spasa tabletima su tipkovnice koje su prije osam godina nestale s naših mobitela, a sad se kao spasitelji vraćaju u 2-u-1 kombinacijama, ali uz dijagonale tableta kakve prije dvije-tri godine nisu bile nimalo uobičajene. Samo se nadam(o) kako u rukama kroz godinu-dvije nećemo nositi 20-inčne tablete, iako nas više ništa ne smije čuditi. Za poslovne korisnike u toj kategoriji bitno je imati u rukama Windows 10 iskustvo, dugo trajanje baterije i čvrstu kompaktnu izradu. Konvertibilnost znači fleksibilno korištenje po potrebi, odnosno tablet način rada kada je potrebno ili klasično korištenje, kao prijenosnik, za ozbiljnije zadatke.

Premium izrada i napredne mogućnosti

Danas praktički više nitko ne nudi male mobitele, a na svjetskim online servisima uobičajena dijagonala je postala 5,5 inča. Ispod toga nema ništa, ako tražite smartfon za 1000-1500 kuna koji ćete naručiti iz daleke Azije. Nije to loše rješenje, ali kad se mobitel pokvari, tada nastaju problemi. A današnji uređaji se ne rade kako bi dugo funkcionirali - ne mislimo pri tome (samo) na kvalitetu nego i na mogućnosti kojima vas trebaju zadovoljiti barem nekoliko godina.

HTC One A9 Aero PerRight OpalSilver

Kvaliteta na prvom mjestu Više nego ikad prije pazi se na kvalitetu izrade

 Stoga se kao dobra alternativa primamljivim online oglasima koji nas svakodnevno vabe na klik i kupnju čine domaći shopovi koji prodaju mobitele azijskih brandova, pa ste u tom slučaju osigurani i po tom pitanju. Sviđa nam se što se ne radi o telefonima jeftinim na dodir, nego se koriste premium materijali kao što su metal i staklo. Na tržištu postoje i izdržljiviji mobiteli koji su namijenjeni biznisu u kojem nećete trepnuti okom ukoliko vam mobitel padne na pod, u vodu ili blato - samo ga operete i dalje je kao nov. Senzori otiska prsta postaju sastavni dio novih mobitela, a sjetite se kako smo na takvo nešto gledali do prije dvije godine - kao da se radi o ulaznim vratima space shuttlea. Čekamo da proizvođači mobitela iste takve senzore ugrade i na kvakama, pa da više ne trebamo nositi ključ sa sobom. Dakle, smanjuju se razlike između telefona koji imaju cijenu 1500 i 6000 kuna.

Android M vs. Windows 10

Google nemilice izbacuje nove verzije (slatko nazivanog) softvera i s Androidom su već došli do slova M (to je jedanaesta po redu službena, odnosno veća, iteracija), a korisnici su ludi za novim softverom na svojem telefonu nadajući se kako će im zbog upgradea mobitel biti noviji. Međutim, ubrzo dobiju želju za kupnjom novog telefona jer novi OS uspori stari telefon dok kod nekih modela utječe i na trajanje baterije. S druge strane je Microsoft, koji nudi rebrendirane Nokia Lumia telefona i došli su do broja 10 što se tiče OS-a.

ContinuumSve na jednom mjestu Jedan dock omogućuje stvaranje ravnopravnog pandana desktop računalu, a potrebni su miš, tipkovnica, ekran i mobitel

Prvi telefoni s Windowsima 10 počeli su dolaziti i kod nas, a slijede nadogradnje na starijim Lumijama. Lumi inače na finskom jeziku znači snijeg. Ideja je dobra - poslovnim korisnicima ponuditi isto sučelje na mobitelu, tabletu, laptopu i računalu. I uspjeli su u tome. Mobilni Windowsi nude zaista najbolje biznis i uredske alate u pametnim telefonima, na najlakši i najpraktičniji način ćete spojiti smartfon i računalo tako da vam uz mobitel trebaju samo jedan dock, miš i tipkovnica. I veliki ekran, naravno. Drago nam je da će Windowse 10 podržati i još neki drugi brandovi, pa Microsoft neće ostati usamljen.

Ništa bez 4G

S druge strane, trebamo brzi internet, dostupnost i pokrivenost, tako da smo 2016. godinu započeli s tri ravnopravna mobilna operatora. 4G više nije nešto o čemu se priča u futuru. Čak je moguće i isprobati mrežu prije nego li zaista prijeđete kod novog operatora ukoliko niste zadovoljni sadašnjim, ali vas muči pitanje kakav će biti signal i kvaliteta mreže te brzina prijenosa podataka na vašoj mikrolokaciji, a mogu utjecati kat na kojem živite, brdo ili pak dolina. Taj potez zaslužuje pohvalu. Ukoliko se sa svojim biznisom krećete po terenu, tada vam je bitno da možete izdati račun za svoju uslugu, a pred nama je turistička sezona, kada će mnogi otvoriti štandove na našoj obali.

Tele2 startao s 4G LTE mrežom

Punokrvni 4G Hrvatski korisnici imaju mogućnost korištenja modernih i brzih 4G mreža

Dakle, trebate novi mobitel, novu tarifu i kvalitetnu uslugu - otkrivamo što već sada možete uzeti, ali i što nas očekuje u skoroj budućnosti.

 

Poslovni prijenosnici iz HP-a

Brzi, čvrsti, konvertibilni

EliteBook serija te konvertibilni modeli Spectre x360 i Elite x2 donose vrhunske performanse, kvalitetnu izradu i za poslovnjake jako bitno dugo trajanje baterije. 

Friško s Mobile World Congressa stižu najave o vrhunskom poslovnom mobitelu Elite X3 s operativnim sustavom Windows 10. Dok tržište očekuje HP-ov povratak u mobilnu arenu, na našim policama već se nalazi cijeli niz prijenosnih računala i hibridnih modela namijenjenih među ostalim i poslovnim korisnicima.

Folio on the go

EliteBook serija već je nekoliko generacija sinonim za snažno, tanko i čvrsto poslovno računalo, a tu ultrabook tradiciju nastavio je najtanji i najlakši prijenosnik kojeg je HP ikad izradio, model Folio. Ergonomija i prenosivost su bile ključne kod slaganja ovog modela i on sa svojih 12,4 mm debljine i ispod kilograma mase spada u sam vrh ultrabook konkurencije. Aluminijsko kućište izvana osigurava čvrstoću, a uređaj je testiran na prašinu, padove s 65 centimetara i na zahtjevne vremenske uvjete. Ekran dolazi u dvije verzije, UHD koja pokriva 95% Adobe RGB raspona boja i FullHD model sa zaslonom do samih rubova uređaja. Ekran se može savijati do 180 stupnjeva. Folio pokreće šesta generacija Intelovih Core M procesora, a dolazi s Windows 10 Pro operativnim sustavom.

EBFolio Gallery Zoom4

Elitebook folio Najtanji i najlakši HP-ov ultrabook s čvrstom izradom, kvalitetnim ekranom i dugom autonomijom baterije idealan je za poslovne korisnike

Core M procesori uz snagu, nude i pasivan način rada bez ventilatora pa će vaš prijenosnik biti nečujan dok su u isto vrijeme energetski učinkoviti pa baterija nudi i do 10 sati autonomije. Dosta se mislilo i na poslovne aplikacije te sigurnost, a izdvajamo dedicirane kolaboracijske tipke za lakše upravljanje Skype for Business aplikacijom i kalendarom. Za audio doživljaj EliteBook Folio ima zvučnike i sustav kojeg potpisuje Bang & Olufsen. Ovoj obitelji prijenosnika HP je ove godine pridružio i modele EliteBook 1040 G3 i 800 G3. Serije EliteBook 1040 i EliteBook 800 nude program Windows 10 Pro, 6. naraštaj procesora Intel® Core™ vPro™ 4, PCIe Gen3 SSD10 i memoriju DDR4. Svi uređaji dolaze uz Audio tvrtke Bang & Olufsen, HP-ov softver Noise Reduction i HP-ov Clear Sound Amp za pružanje bogatog iskustva suradnje za aplikacije poput Skype for Business.

Poslovni tablet

Aluminijsko i čvrsto je i kućište poslovnog tableta HP Elite X2 koji je tanak samo 8,1 mm i mase ispod 900 grama. S potpornim stalkom može se koristiti s tipkovnicom kao klasični prijenosnik ili u tablet modu za tipkanje po zaslonu. Ekran od 12 inča ima HD rezoluciju, a Windows 10 operativni sustav pokreće Core M vPro procesor Intelove 6 Skylake generacije. Dobroj autonomiji baterije pridonosi i SSD. Od dodatnih poslovnih featurea tu su Thunderbolt 3 sučelje i USB-A, ugrađeni 4G LTE modem te HP aktivna stylus olovka s gumbom App Launch temeljena na WACOM tehnologiji. Olovka sadrži integrirane senzore pritiska kako bi pomogla kontrolirati širinu linija pri pisanju ili crtanju na zaslonu. Olovka obuhvaća i App Launch, Bluetooth® gumb koji se može programirati i brzo pokrenuti aplikaciju, na primjer OneNote ili neku drugu omiljenu aplikaciju sustava Windows.

elitex2 gallery zoom img3Poslovni tablet Veliki ekran za profesionalce i mogućnost dodavanja čvrste aluminijske tipkovnice

 Uz Elite X2 mogu se nabaviti dvije tipkovnice, obje s pozadinskim osvjetljenjem. Obje su preuzete iz Folio 1020 serije i imaju aluminijsku bazu, jača dolazi s NFC senzorom i čitačem pametnih kartica dok putnička tipkovnica ima manju gramažu i debljinu od samo 1,5 mm. Elite x2 sadrži tri izborna žičana i bežična rješenja za priključivanje. Thunderbolt 3 ulaz na tabletu Elite x2 jednostavno se priključuje na HP Elite USB-C priključnu postaju za dvostruke 2K zaslone ili na HP Elite Thunderbolt 65W priključak za dvostruke 4K zaslone.

Elite X2 može se priključiti i na HP-ovu naprednu bežičnu priključnu postaju pomoću tehnologije WiGig koja omogućuje brzo bežično povezivanje s mrežom, zaslonima i uređajima. Elite x2 sadrži niz ugrađenih sigurnosnih značajki, uključujući HP Sure Start s dinamičnom zaštitom, HP Client Security, TPM i izborni čitač otiska prsta ili čitač pametne kartice.

Konvertibilni velikan

Na ovogodišnjem CES-u predstavljen je HP Spectre x360. HP Inc. predstavio je OLED i 4K zaslon na modelu od 13,3 inča i konvertibilni način rada ekrana (zakretanje za 360 stupnjeva) u 15,6-inčni model. Četverostrani Bang & Olufsen zvučnici i UHD ekran uz pojačanje u Intel Iris grafici stvoreni su za multimedijalno iskustvo. Aluminijsko kućište, debljina od 15,9 mm i samo 1,8 kg za 15,6 inčni model uz veliku bateriju koja nudi do 9,5 sati autonomije na UHD i preko 13 na FullHD modelu neke su od glavnih karakteristika. Tu je još raspon od i5 do i7 procesora šeste generacije, SSD i do 16 GB radne memorije.

pegx360 gallery zoom img1
 

Spectre x360 Donosi dašak cool dizajna, vrhunskog OLED ekrana i konvertibilnog načina rada. Tu je i čvrsto aluminijsko kućište te snažna hardverska osnovica 

 

Info:
HP Inc.
WEB: www.hp.com/hr

 

HTC ONE A9

Performanse i dizajn bez kompromisa

Kad je riječ o pametnim telefonima, poslovni korisnici očekuju moderan dizajn, besprijekornu kvalitetu izrade i vrhunske performanse uz što duže trajanje baterije. Sve ove karakteristike uspješno su implementirali u HTC-u proizvevši HTC One A9 - pametni telefon s najnovijim značajkama sustava Android 6.0 Marshmallow i sučeljem HTC Sense.

Full HD AMOLED 5-inčni ekran smješten je u estetski privlačnoj fuziji metala i stakla te je od ruba do ruba pokriven zaštitom Corning Gorilla Glass koja uranja u metalni okvir.

HTC One A9 Aero PerRight CarbonGrey

Poslovni korisnici cijene sigurnost, a multi-direkcionalni skener otiska prsta olakšava zaključavanje i otključavanje uređaja.
Procesor Qualcomm Snapdragon 617 s integriranim X8 LTE i 64-bitnim osmojezgrenim procesorom pruža savršenu ravnotežu snažnih performansi, brze povezivosti i duljeg trajanja baterije. Značajka Doze automatski isključuje aplikacije koje značajno troše bateriju kad je vaš telefon u stanju mirovanja dok App Standby prepoznaje kad je otvorena aplikacija u pozadini neaktivna te je gasi dok je ne zatrebate ponovo.

Glavna kamera jačine 13 MP s optičkom stabilizacijom slike automatski umanjuje drhtanje ruke i ispravlja vibracije kako biste baš svaki put dobili kristalno čistu sliku. Istodobno, prednja Ultra Pixel kamera omogućuje snimanje autoportreta u svim uvjetima osvjetljenja.

HTC One A9 Aero PerRight OpalSilver 2

Nakon napornog dana najbolje je opustiti se uz glazbu. Zahvaljujući HTC BoomSound tehnologiji integriranoj u telefon, a u kombinaciji sa surround tehnologijom Dolby Audio, HTC One A9 pruža realističan zvuk usporediv s iskustvom slušanja glazbe uživo.
HTC One A9 ima dovoljno mjesta za vaše fotografije, dokumente i glazbu jer se 16 GB interne memorije može proširiti korištenjem SD kartica kapaciteta do 2 TB.

INFO:
HTC Hrvatska
WEB: www.htc.com.hr

 

Cat S40

Elegancija i otpornost u jednom

Ovaj 4G Android Lollipop uređaj objedinjuje sjajan izgled, otpornost i vrhunske performanse.
Cat S40 izdržljivi je i najnoviji pametni telefon u nizu robusnih mobitela koje je tvrtka Bullitt predstavila tržištu pod imenom koje je dugi niz godina sinonim za izdržljivost, otpornost i kvalitetu. S preko 10 milijuna prodanih uređaja samo u 2014. godini, Cat pametni telefoni su danas najprodavaniji robusni uređaji na koji se možemo pouzdati u zahtjevnim uvjetima i okruženju.

S40 2 angles

Previše je korisnika ostavljeno na cjedilu zbog pametnih telefona koji su se koristili u radnim okruženjima za koja nisu predviđeni, a Cat S40 osmišljen je upravo za smanjivanje ovih poteškoća, s ciljanim tržištem od 85 milijuna osoba koje globalno rade u građevinarstvu, ali i za sve poslovne ljude i radnike koji su na otvorenom i često putuju te mlade koji se bave sportom i borave u prirodi. Objedinjuje vrhunsku zaštitu i performanse, ali zadržava izgled elegantnog uređaja koji morate imati. Uređaj može pasti s 1,8 m, ne smeta mu prašina, voda ni blato, a sve zahvaljujući otpornom staklu Corning® Gorilla® i IP68 certifikatu.

S40 5 sun sea

S40 ima najnoviju verziju Androida, bateriju velikog kapaciteta, stražnju kameru od 8 MP i prednju od 2 MP, radi na ekstremnim temperaturama između -25 i 55 stupnjeva bez ikakvih ograničenja, moguće ga je koristiti u rukavicama, a prepoznaje i unose mokrim prstima. Uz Cat S40 imate pristup i namjenskoj trgovini aplikacija koja sadrži najnovije aplikacije relevantne za rad i život na otvorenom prostoru kao i pristup Google Playu.
Marka Cat nudi pouzdane i kvalitetne otporne i robusne uređaje koji ispunjavaju različite potrebe današnjeg zahtjevnog životnog stila.

S40 8 in water sea


INFO:
TCCM
web: www.catphones.com

 

Mobis electronic

Pametni telefoni za poslovnjake

Windows telefoni uz vrhunsku izradu mogu se pohvaliti najjačim uredskim paketom, Microsoftovim Officeom koji je integriran, a cijeli sustav se odlično nadopunjuje s desktop verzijom Windowsa 10.

Dolaskom Windowsa 10 iz Microsofta smo nestrpljivo očekivali mobilnu verziju operativnog sustava. Nove Lumije dolaze s bogatim uredskim paketima što je krucijalno za poslovne korisnike, a uz to što se mobilna verzija odlično nadopunjuje s desktop Windowsima, tu je i Continuum dodatak koji vaš mobitel pretvara u pravo malo računalo.

Continuum za telefone

Iskustvo poput računala omogućeno Microsoft Lumijom 950 i 950 XL. Continuum je inovativni softver koji radi na Microsoft Lumiji 950 i 950 XL pružajući  korisniku iskustvo poput PC-a kada je telefon povezan na kompatibilni monitor putem Microsoft Display Docka. Dock je mali dodatak koji omogućuje full HD vezu s velikim zaslonom i omogućuje uživanje u iskustvu nalik računalu koje pokreće telefon. A dok je telefon spojen na vanjski monitor i dalje je moguće koristiti Lumiju 950 ili 950 XL kao i inače – odgovaranje na telefonske pozive i slanje tekstualnih poruka bez prekidanja prikazanog sadržaja na velikom zaslonu. 

Continuum

 

Povećajte svoju produktivnost s pogodnostima većeg zaslona i istovremeno nastavite koristiti svoj telefon.

Microsoft Lumia 950 i Microsoft Lumia 950 XL

Nove Lumije 950 i 950 XL telefoni su koji rade poput računala omogućujući revolucionarni novi način korištenja telefona priključujući ga na Display Dock (Microsoft priključna stanica).
Aplikacije paketa Office i Outlook Mail imaju poznate bogate alate za uređivanje koji se oblikuju tako da stanu na zaslon koji koristite, a sasvim nova trgovina Windows Store olakšava pronalaženje aplikacija, glazbe i videozapisa. Od Excela do zabave, Windows 10 omogućuje potpunu sinkronizaciju vašeg digitalnog života na svim uređajima.
Oslobodite potencijal svog digitalnog života sa odličnim Quad HD zaslonom, jednostavno pokrećite najzahtjevnije aplikacije i brzo napunite telefon s USB-C brzim punjenjem.

Microsoft Lumia 640 i Microsoft Lumia 640 XL

Lumia 640 i Lumia 640 XL idealni su pametni telefoni za poslovne korisnike s cijelim rasponom Microsoftovih usluga spremnih za uporabu, a po veoma pristupačnim cijenama. Povežite se s prijateljima i obitelji putem Skypea, uživajte u trenutačnom pristupu fotografijama i glazbi na OneDriveu te uređujte datoteke s paketom Microsoft Office gdje god se nalazili. Uspostavljanje ravnoteže između rada i osobnog života postalo je mnogo jednostavnije.

 Lumia 640 XL

 

Info:
Mobis electronic
Tel: 01/6188-514
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.mobis.hr

 

Redefiniran Xperia brand

Sony Mobile je na MWC-u u Barceloni predstavio novu X seriju pametnih telefona, a novi elementi povezani su već standardno nosećim kvalitetama serije poput kamere, baterije i dizajna.

Xperia X Colours

Sony Mobile je na nedavno održanom Mobile World Congressu u veljači u Barceloni predstavio novi izgled XperiaTM branda s prvom X serijom smartphonea. Modelima X serije dodane su nove i uzbudljive opcije koje su ih dodatno unaprijedile i mijenjaju način na koji korisnik pristupa informacijama te interakciju s prijateljima i članovima obitelji odnosno čine je smislenijom, bliskijom i prirodnijom. Xperia X serija utjelovljuje Sony Mobileovu novu viziju branda dodavanjem novih elemenata inteligentne tehnologije na već postojeće popularne Xperia karakteristike: kameru, bateriju i dizajn, s namjerom da svakodnevica postane pametnija i jednostavnija. Na primjer, Xperia kamera nove generacije podiže snimanje spontanih fotografija na sasvim novu razinu, omogućavajući oštro fokusiranje čak i neplaniranih trenutaka inspiracije.

Xperia X Gold Front Horiz

Gold Xperia X u zlatnoj boji i napredni tracking fokusiranja kamere

Poslovne karakteristike

Xperia X uz vrhunske specifikacije ima i izvrsne značajke koje ga čine idealnim smartphoneom za korištenje u poslovnom okruženju. Nudi razinu sigurnosti koja je među najboljima u klasi i uključuje sistemsku sigurnost, sigurnu pohranu, mrežnu sigurnost, posebnu sigurnosnu zaštitu samog uređaja te digitalne certifikate kao što je FIPS140-2 certifikat, Android for Work i niz novih poslovnih značajki i opcija kao što su B2B e-mail, kontakti i aplikacije. Sony je još dodatno nadodao alate koji povećavaju sigurnost i integritet softvera, podižu razinu sigurnosti sustava te sigurnost korištenja aplikacija. Poslovni e-mail ima podršku za Exchange ActiveSync i LinkedIn integraciju u e-mail, a STAMINA način rada štedi potrošnju baterije pa neće biti potrebe za punjenjem baterije telefona tijekom radnog dana. Xperia Configurator kompatibilan je s cloudom i jednostavan za korištenje. Na veću sigurnost utječu i 256-bitni AES (Advanced Encryption Standard) te API level 9 i Sony E-SDK / API Level.

RM X7BT Adaptor

Za sigurnije telefoniranje u vožnji RM-X7BT je adapter namijenjen spajanju smartphonea u vozilima

Baterija i hardveraj

Sve te napredne funkcije zahtijevaju izdržljivu bateriju pa Xperia X, kao i cijela X serija ima Sonyjevo pametno upravljanje potrošnjom baterije koje omogućava da baterija traje do dva dana. Ne samo da će telefon raditi duže uz samo jedno punjenje već ima i Qnovo Adaptive Charging tehnologiju koja dodatno produžuje trajanje baterije. Svaki model X serije koristi maksimum svojih mogućnosti uz Qualcomm® Snapdragon™ 650 procesor (Xperia X), Qualcomm® Snapdragon™ 820 procesor (X Performance) i Mediatek Helio™ P10 procesor (Xperia XA). Temeljem istraživanja dizajnera o tome koji je najprirodniji oblik koji idealno leži u ruci, Xperia X dobio je zakrivljeni stakleni zaslon unutar zaobljenog okvira te oblik koji odlično „sjeda“ u ruku, a pri izradi su korišteni najbolji materijali i teksture kako ne bi klizio iz ruke prilikom korištenja. Xperia X, Xperia X Performance i Xperia XA stižu na hrvatsko tržište početkom ljeta.

Xperia X Colour Range

Moćne kamere Naglasak kod Xperia X serije je i na kamerama od 13 i 23 megapiksela, uz bateriju i dizajn

INFO:
Sony Mobile Communications
Tel: 072/000-000
WEB: www.sonymobile.com
WEB: www.facebook.com/sonymobilehr

 

SE-MARK - Cubot Best Buy dvojac

4G brzine, FullHD ekran i niska cijena

Jedan od brzorastućih azijskih mobilnih brandova ozbiljno je pokucao na hrvatsko tržište. Cubot X17 i X16 nude specifikacije iz više klase po ipak puno pristupačnijoj cijeni.

U odnosu na vrlo jaku i veliku konkurenciju u smartphone areni, Cubot je brand koji je iskombinirao kvalitetu izrade i uporabljene materijale, prilično jaku hardversku osnovicu, privlačan dizajn zajedno s vrlo konkurentnom cijenom. Iz Cubota su se pohvalili i visokom pouzdanošću uređaja, odnosno vrlo rijetkim kvarovima.

X16

Jedan od flagship modela branda Cubot je X16 koji dolazi s 5-inčnim FullHD ekranom koji se na našem testiranju pokazao odličnim i jedan je od jačih aduta ovog pristupačnog uređaja. Debljine samo 6,2 milimetra i s čvrstim okvirom od legure cinka, dizajnerski i izradom iskače iz srednje klase kojoj cijenom pripada. Kako bi sve išlo glatko na sustavu kojeg pokreće Android 5.1 Lollipop, tu je četverojezgreni MTK-ov procesor radnog takta 1,3 GHz, a s njim u kombinaciji odlično surađuje 2 GB radne memorije. Među prednosti ovog uređaja valja svakako izdvojiti kamere. Cubot X16 stiže s prednjom kamerom od 5 megapiksela i stražnjom od 8. Kamere su interpolirane što znači da prednja ima senzor do 8, a stražnja do 13 megapiksela što se kasnije softverski snazi na deklarirane vrijednosti povećavajući količinu detalja na slici.

1 1 1

Slabiji brat Za nijansu slabiji od modelaX17 i dalje nudi vrhunske specifikacije za vrlo pristupačnu cijenu 

Baterija od 2500 mAh dovoljna je za cjelodnevno korištenje. Tu su i utori za dvije SIM kartice pri čemu se mijenjanje između mreža odvija bez problema, bez obzira radi li se o pozivima ili porukama dok za podatkovni promet morate odabrati jednu od SIM kartica. Ono što je kod mobilnog interneta veliki plus jest LTE funkcionalnost tako da ćete imati u ruci najbrži podatkovni promet. Multitasking, reprodukcija multimedije, čak i igranje u pauzama između dva sastanka, lak su zalogaj za ovaj model čija je maloprodajna cijena 1.699,00 kuna.

X17

Jednu stepenicu više predstavlja u ponudi model X17. Kao i mlađi brat, i ovaj pametni telefon dolazi s Hotknot tehnologijom što znači da je na njegov zaslon dovoljno staviti zaslon drugog mobitela kako bi se ostvario prijenos podataka. Tanji za milimetar, s X16 dijeli kapacitet baterije, razlučivost ekrana i softverski paket. Upgrade je prisutan u količini radne memorije koja je s dva gigabajta skočila na tri, a primjetna je i jača stražnja kamera od 13 megapiksela (interpolirana 18 MP). Cijena jačeg modela je 1.899,00 kuna.

1 1

Oba uređaja dolaze sa 16 GB interne memorije, a hvalimo i dosta ogoljeni Android sustav bez bloatwarea čime ostaje korisniku maksimalan prostor za korištenje. Naravno, moguće je dodavanje microSD kartice do 32 GB.
Za poslovne korisnike može biti zanimljiva avansna kupovina kojom se ostvaruje 10% popusta, primjerice kod kupovine većeg broja uređaja za tvrtku. Postoji mogućnost dodatnih popusta kod ugovaranja pretplatničkih odnosa u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, popust članovima Lyoness kluba kao i obročna plaćanja Master, Diners i Amex karticama.

3 1

Cubot X17 FullHD ekran, četverojezgreni procesor u paru s 3 GB RAM-a plus kvalitetne prednje i stražnje kamere mogli bi napraviti pravu pomutnju u srednjem segmentu

INFO:
SE-MARK
Tel: 01/6556-456
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.se-mark.hr

 

Vip blagajna za 60 kuna mjesečno

Za poslovanje i izdavanje računa u pokretu nezaobilazna je fiskalna blagajna, a tu u priču uskače Vipnet s fiskalizacijskim paketom.

Kako biste u novu sezonu ušli spremni za sve izazove koji vas čekaju, odaberite kvalitetno rješenje za fiskalizaciju vaših računa i istovremeno ostvarite uštede. Za 60 kn/mj. koristite Vip blagajnu na svom mobitelu, tabletu, laptopu ili stolnom računalu, ili kupite neki od uređaja iz Vip ponude za male poduzetnike na 24 rate.
Uz aplikaciju Vip blagajna, stalnu korisničku podršku i osiguran zamjenski uređaj u slučaju kvara, nadzor poslovanja lakši je nego ikad.

Vip blagajna 3
Sve što trebate je uređaj, internet i pisač i u trenu možete izdavati račune u uredu, lokalu ili na terenu bez obzira kojom se djelatnošću bavite.
Vip blagajna korisnicima omogućuje izradu računa za različite načine plaćanja, evidenciju artikala i usluga, pregled i ispis računa, u potpunosti zadovoljava zakonske potrebe, a istovremeno oduševljava lakoćom korištenja i širokim mogućnostima primjene.
Uz Vip blagajnu dobivate brzo postavljanje usluge i jednostavan rad, mogućnost korištenja vlastitih uređaja ili kupovine novih uređaja na 24 rate, udaljeni nadzor poslovanja po svakoj blagajni u realnom vremenu, korisničku podršku 24 sata dnevno i osiguran zamjenski uređaj u slučaju kvara, stalne nadogradnje usluge prema promjenama zakona, mogućnost stavljanja svake licence u sezonsko mirovanje te mogućnost izdavanja računa i u slučaju prekida veze s Poreznom upravom.

Vip blagajna 1

Cijena licence za Vip blagajnu, koja uključuje i održavanje aplikacije, mjesečno iznosi 60 kuna bez PDV-a, bez ugovorne obveze, a dostupna je na različitim uređajima i unutar različitih internetskih paketa.

Vipblagajna 4

Uz uslugu Vip blagajne iskoristite promotivne ponude i nabavite mobilne uređaje i tarife po posebnim cijenama. Aktivaciju Vip fiskalne blagajne možete zatražiti putem obrasca ili u najbližem Vip centru.


INFO:
Vipnet
Tel: 0800/091-091
Web: www.vipnet.hr/cloud/fiskalna-blagajna
WEB: www.vipnet.hr

 

Tele2 - Potpuna fleksibilnost i jednostavnost korisnicima

Kroz period od 30 dana novi korisnici mogu besplatno isprobati Tele2 mrežu. Brza 4G mreža s vlastitom infrastrukturom pokriva 90% populacije. 

Tele2 je dodao novi element svojim proizvodima i uslugama osiguravajući dodatnu fleksibilnost i jednostavnost korisnicima. Sada, korisnici mogu sami, na jednostavan način kreirati svoje tarife koje odgovaraju njihovim potrebama i željama. Također, prije donošenja odluke, korisnici mogu isprobati Tele2 mrežu u razdoblju od 30 dana, potpuno besplatno, što predstavlja jedinstven način da se sami uvjere u njezine prednosti. Dodatnu fleksibilnost pruža mogućnost promijene, povećavanja ili smanjivanja paketa putem jednostavne aplikacije MojTele2.

Tele2 se korisnicima predstavlja najboljom vrijednosti na tržištu i snižavanjem cijena kako bi korisnicima osigurao odličnu uslugu. U veljači ove godine predstavljena je 4G mreža s nacionalnom pokrivenošću, pokrivši 90% populacije, a u proteklih 12 mjeseci nadograđena je 3G mreža kako bi se osigurala najmodernija 3G mreža u Hrvatskoj s kojom već pokriva 99% populacije.

S novim strateškim pozicioniranjem Tele2 želi uvijek i iznova iznenaditi kao i oduševiti te time biti dio neočekivanog. Tako je nastala kreativna platforma Cirkus, inspirirana pravim cirkusom i pripadajućim likovima koji već stoljećima uspijevaju nadmašiti očekivanja svojih posjetitelja pa će nas dogledno vrijeme na malim ekranima kao i ostalim komunikacijskim kanalima zabavljati Tele2 cirkusanti. Ideja Cirkusa je smještena u uredsko okruženje kako bi se još više naglasio element neočekivanog. Na kraju priče tu je novi slogan “TA-DAA!” kao univerzalno prepoznatljiv potpis bez obzira na jezične barijere.
Predstavljanjem novog koncepta Tele2 okreće novu stranicu dodatnom fleksibilnošću i jednostavnošću kako bi udovoljio željama i potrebama korisnika. Tom prilikom Tele2 je predstavio tri zanimljiva noviteta.

Vidi tele1
Prvo, Tele2 predstavlja novi koncept tarifa za pretplatnike u kojem korisnici mogu sami kreirati svoje tarife koje najbolje odgovaraju njihovim potrebama. Također, korisnici mogu birati između tri osnovna tarifna plana koji uključuju minute i poruke, Raspali s neograničenim minutama i porukama za 85 kn, Čisto tristo s 300 minuta i/ili poruka za 55 kn ili Tolko-kolko za 20 kn. Povrh toga, korisnici biraju podatkovni paket od 0.5 GB za 20 kn, 3 GB za 50 kn, 6 GB za 75 kn ili 10 GB za 110 kn. Primjerice, korisnici mogu odabrati neograničene razgovore i poruke s velikim podatkovnim paketom od 6 GB za samo 160 kn. Korisnici imaju potpunu slobodu mijenjanja koliko minuta/poruka ili podatkovnog prometa žele imati u svojoj tarifi svaki mjesec bez dodatnih troškova.

Vidi tele2
Drugo, Tele2 predstavlja besplatno probno razdoblje, što znači da svaki novi korisnik koji prenosi broj u Tele2 dobiva 30 dana usluge potpuno besplatno, jednostavno da vidi sviđa li mu se usluga. Besplatna proba obuhvaća 500 minuta i/ili poruka te 3 GB podatkovnog prometa. Novi korisnici koji ne prenose svoj broj u Tele2 mrežu dobivaju probno razdoblje od 7 dana s jednakim pogodnostima.

Vidi tele3
Treće, vrlo brzo Tele2 će predstaviti svoj novi MojTele2 portal i prvu verziju aplikacije MojTele2 namijenjene pojednostavljenju korisničkog iskustva i pružanju potpune kontrole korisnicima. Aplikacija omogućava korisnicima da provjere potrošnju, provjere i plaćaju račune, mijenjaju postojeće usluge, dodaju vremensko ograničenje usluge po potrebi, a to su samo neki od primjera.

Info:
Tele2
Tel:095/1000-444
WEB: www.tele2.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next