Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Midas: Native oglašavanje na domaći način Istaknuto

Midas: Native oglašavanje na domaći način

Nativno oglašavanje još nije procvjetalo u Hrvatskoj kao u zapadnim zemljama, no digitalni projekt Midas bavi se native oglašavanjem za 250 domaćih i regionalnih portala – i nema šanse da niste naletjeli na njihov sadržaj.

Ukratko, nativno oglašavanje je oglas koji se na prirodan način stapa u okvir platforme na kojoj je objavljen.

Trenutno su aktivni u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, Crnoj gori i Bosni i Hercegovini, a kako bi svojim korisnicima i posjetiteljima ponudili oglašivački sadržaj iz vlastite zemlje osmislili su geo razmjenu. Naime, radi se o prikazivanju, primjerice, hrvatskog sadržaja na regionalnim stranicama čitateljima iz Hrvatske.

Iz Midasa kažu kako preko njihove mreže korisnici duže pregledavaju sadržaj nego oni koji dolaze na stranicu preko Facebooka, a oglašavanje je uvelike jeftinije. Dodaju kako na njihovoj mreži korisnici mogu zaraditi novac za svoj medij, a programeri se brinu za konstantno unaprjeđenje algoritama kako bi bili maksimalno optimizirani za što veću efikasnost.

Uz to, koriste automatiziranu kupovinu i prodaju oglasa pod nazivom programmatic oglašavanje što smanjuje mogućnost prevara kod broja prikazanih oglasa i omogućava efikasnije ciljanje određene publike. Potpisavši ugovore s inozemnim programmatic partnerima Midas je svojim klijentima omogućio zaradu i od stranih posjetitelja.

U dvije godine poslovanja Midas je ostvario 50 milijardi preporuka s 260 milijuna klikova na sadržaj i oglase. Od domaćih medija Midas usluge koriste net.hr, jutarnji.hr, tportal.hr, rtl.hr i mnogi drugi, dok se iz regije ističu kurir, mondo, vijesti.me, cosmopolitan.si.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next