Biz Tech web portal powered by vidi logo2

New Banking Vision konferencija okupila stručnjake iz IT-a i bankarstva Istaknuto

New Banking Vision konferencija okupila stručnjake iz IT-a i bankarstva

Vodeći stručnjaci iz bankarske i payment industrije prenijeli su svoju viziju budućnosti, govorili o nadolazećim tehnološkim trendovima u bankarstvu i industriji plaćanja te novostima u PSD2 regulativi na New Banking Vision konferenciji.

Organizatori Asseco SEE i Payten okupili su bankarske, payment i IT predstavnike iz regije, kao i Belgije, Izraela, Poljske i ostalih europskih zemalja.

Igor Gržalja, predsjednik uprave Asseco SEE Hrvatska, na konferenciji je najavio da se Asseco SEE pridružuje programu podrške pri provedbi direktive NextGenPSD2 (NISP) s ciljem pružanja pomoći bankama vezano uz provedbu i usklađivanje sa svim bitnim zahtjevima PSD2.

Igor Grzalja Predsjednik Uprave Asseco SEE Hrvatska

Piotr Widacki, direktor i voditelj digitalne transformacije banke BNP Paribas iz Poljske na konferenciji je govorio o najboljoj praksi planiranja, upravljanja i komuniciranja digitalne transformacije, ključnim ciljevima koje digitalna transformacija unutar banaka treba ostvariti.

Piotr Widacki Managing Director BNP Paribas

U drugom dijelu konferencije održane su prezentacije na temu aktualnih trendova i tehnoloških rješenja u području bankarstva, industrije plaćanja i nadolazeće PSD2 regulative. Raspravljalo se o temama kako ostvariti što bolje korisničko iskustvo putem digitalnih kanala, modernizaciji poslovnica, primjeni agile pristupa u bankarstvu, sigurnosti i zaštiti od frauda, e-commerce sigurnosti u oblaku, naprednim rješenjima za sigurnost bankomata te drugačijem pristupu mobilnom plaćanju.

„Cilj konferencije bio je potaknuti sve sudionike na razmišljanje izvan sadašnjih granica o tehnologijama i rješenjima kako bi mogli unaprijediti svoje poslovanje i kreirati usluge bankarstva budućnosti. Posebnosmo se osvrnuli i na provedbu PSD2 regulative te činjenicu da smo prvi dobavljač koji se pridružio Programu podrške pri provedbi direktive NextGenPSD2 (NISP) kako bismo još više mogli pomoći bankama vezano uz provedbu i usklađivanje sa svim bitnim zahtjevima PSD2“, kazao Gržalja.

Na kraju konferencije održan je i okrugli stol na temu „Kako vaša digitalna transformacija može biti ne samo uspješna nego i jedinstvena?“ na kojem su Liana Keserić, članica Uprave Raiffeisenbank Austria d.d., Danijel Baruškin, izvršni direktor Sektora izravnog bankarstva HPB-a, Igor Strejček, direktor Sektora direktnih kanala Erste banke te Zoran Kureljušić, izvršni direktor direktnih distribucijskih kanala PBZ-a uz moderatora, konzultanta Marka Žigmunda, raspravljali o procesima i učincima digitalizacije postojećih te razvoju novih usluga, utjecaju digitalizacije na komunikaciju i odnos s korisnicima. Komentirali su promjenu ponašanja korisnika te svojevrsnu transformaciju kroz koju trenutno prolaze bankomati.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next