Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Algebra LAB jedan od dva operativna hrvatska Digital Innovation Huba Istaknuto

Algebra LAB jedan od dva operativna hrvatska Digital Innovation Huba

Digital Innovation Hub mreža je centara pokrenuta na inicijativu Europske komisije s ciljem povezivanja znanstveno-istraživačkih organizacija i centara za digitalnu podršku poslovanju s malim i srednjim tvrtkama, te gospodarstvom općenito.

Projekt Digital Innovation Hubova predstavlja jednu od ključnih EU inicijativa u digitalizaciji gospodarstva i društva. Stručnjaci Algebra LAB-a u ovom trenutku rade na čak sedam projekata inovacija u tvrtkama iz djelatnosti transporta, medija, energetike, financija, turizma i informacijskih tehnologija, a u tijeku su i prijave za inkubatorsko/akceleratorski program.

Algebra LAB, razvojno-istraživački centar Algebre, prošao je zadnji krug evaluacije i uvršten je na listu potpuno operativnih EU digitalnih inovacijskih centara (Digital Innovation Hubs), kao jedan od dva takva potpuno operativna centra u Hrvatskoj. Potpuna operativnost znači kako Algebra LAB već u ovom trenutku može ponuditi pun raspon usluga malim, srednjim ali i, zbog svoje konzultantske komponente, velikim tvrtkama. Više informacija o ovom statusu, kao i popis europskih digitalnih inovacijskih centara, može se pronaći ovdje.

Projekt Digital Innovation Hubs pokrenula je Europska komisija s ciljem motiviranja poduzetništva i gospodarstva da se što bolje povežu s prepoznatim razvojnim i istraživačkim centrima poput Algebra LAB-a, koji im mogu pomoći u razvoju inovativnih proizvoda i usluga. Digitalni inovacijski centri također pomažu u transformaciji poslovnih modela tvrtki u modele koji počivaju na digitalnim tehnologijama. Međusobna suradnja digitalnih inovacijskih centara također je jedan od strateških ciljeva ovog projekta Europske komisije.

Digitalni inovacijski centri u sklopu ovog programa dobit će dodatno na značaju u sljedećem financijskom razdoblju Europske unije, od 2021. do 2027. godine, kada će se naći u ulozi poveznice nekoliko programa i inicijativa vezanih uz digitalno gospodarstvo – programa Digital Europe (umjetna inteligencija, cybersigurnost…), InvestEU (pristup financiranju za male i srednje tvrtke), HorizonEurope (prekogranična suradnja digitalne industrije, eksperimenti i istraživanja u malim i srednjim tvrtkama) te Europskog regionalnog fonda za razvoj. Većina sredstava namijenjenih digitalizaciji gospodarstva, a riječ je o 9,2 milijarde eura za navedeno proračunsko razdoblje, plasirat će se putem suradnje s DIH-om.

„Izuzetno nas je razveselila informacija da je i Europska komisija uvrštenjem Algebra LAB-a u grupu potpuno operativnih EU digitalnih inovacijskih centara prepoznala i potvrdila naše usmjerenje i kvalitetan rad s malim, srednjim, ali i velikim tvrtkama na području digitalnih inovacija u poslovanju. Svim našim partnerima u mogućnosti smo ponuditi stručnu i poslovnu podršku u formuliranju njihovih digitalnih strategija i prepoznavanju mogućnosti koje im digitalna tehnologija pruža u poslovanju, te, što je još važnije, u konkretnom oživotvorenju tih strategija kroz digitalne inovacije u uvođenju novih proizvoda i usluga, te u unaprjeđenju poslovnih procesa. Naši su partneri i startupi, ali i velike korporativne organizacije. Suradnja s ostalim digitalnim inovacijskim centrima u EU dodatno nam otvara prostor da hrvatskim tvrtkama, bez obzira na njihovu veličinu, osiguramo najbolju podršku stručnjaka iz cijele Europske unije, dok će pristup europskim sredstvima, koja će se kanalizirati kroz suradnju s DIH-ovima, biti od velikog značenja za naše gospodarstvenike i sve koji žele inovirati u području digitalnih industrija“, izjavila je dr. sc. Maja Brkljačić, voditeljica razvoja i poslovanja Algebra LAB-a.

Algebra LAB trenutačno prima prijave startupa za jedanaestu generaciju četveromjesečnog inkubatorsko/akceleracijskog programa koji se provodi kroz obnovljeni ZIP program, koji odnedavno djeluje kao inkubatorski dio Algebra LAB-a, pa tako sam program predstavlja nastavak 11-godišnje tradicije najjačeg inkubatorskog programa u regiji.

Za više informacija o prijavama na startup inkubator Algebra LAB-a posjetite: https://www.algebra.hr/lab/kampanje/startup-inkubator/prijava/

Uz cjelovitu stručnu podršku za razvoj i realizaciju svojih poslovnih ideja, timovima u inkubatorskom programu bit će dodijeljen i uredski coworking prostor za rad sa svim potrebnim tehničkim preduvjetima, mreža iskusnih mentora, podrška predmetnih stručnjaka s tehničkim znanjima i sve ostalo što značajno olakšava razvoj novih poduzetničkih projekata.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next