Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Konferencija TNT SPLIT: Tehnologija u turizmu Istaknuto

Konferencija TNT SPLIT: Tehnologija u turizmu

U Splitu je održana prva TNT SPLIT konferencija potpuno posvećena najnovijim tehnološkim trendovima i rješenjima u turizmu.

Turizam i tehnologija trebali bi se nadopunjavati, surađivati, te bi turizam trebao koristiti inovativna rješenja startup tvrtki. Putovanja i obrasci ponašanja putnika se mijenjaju, turizam se tome mora prilagođavati, a tehnologija je tu da sve olakša i optimizira. Ovo su samo neki od zaključaka u subotu održane prve TNT Split konferencije. Konferencija je na jednom mjestu okupila i predstavila proizvode i tehnologije koje unaprjeđuju našu najvažniju gospodarsku djelatnost. Dvije ključne gospodarske grane za razvoj lokalne ekonomije, turistička i tehnološka industrija, ovom konferencijom su započele dugoročnu suradnju.

Na konferenciji su veliki i mali hotelijeri, iznajmljivači i turističke agencije iz prve ruke mogli doznati sve o najvažnijim tehnološkim rješenjima uz pomoć kojih mogu unaprijediti turističku ponudu i ukupan doživljaj gostiju, jednostavnije upravljati kapacitetima, te se kvalitetnije promovirati i efikasnije prodavati na domaćem i inozemnim tržištima. Informatičke i telekomunikacijske tvrtke su tijekom konferencije uživo demonstrirale poznate i manje poznate iskorake kreirane isključivo za tvrtke u industriji turizma.

TNT Split 2

Konferencija je otvorena predavanjem o GDPR regulativi, koja na snagu stupa 25. svibnja ove godine, te načinima za uspješno implementiranje s naglaskom na sektor turizma. Na konferenciji smo mogli saznati kako će izgledati turizam budućnosti u narednih desetak godina, kako će se putovanja i putnici mijenjati i kako će se turistički sektor tome prilagođavati.

Na panel raspravi o digitalnom marketingu sudionici su razgovarali o temama kao što su chatbotovi, glasovne pretrage, nativno oglašavanje, umjetna inteligencija, blockchain tehnologije i slično.

Zaključak je da vaši korisnici više nemaju toliko pozornosti, ni vremena. Formati su se smanjili, video kojim im se obraćate sve je kraći. Vaši korisnici pretraživat će web glasovno, preko mobilnih platformi. Navike korisnika se mijenjaju, turizam se navedenome mora prilagoditi, a tehnologija je tu da upravo to omogući.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next