Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Obećavajući poslovni rezultati Ericssona u prvom kvartalu 2018. Istaknuto

Obećavajući poslovni rezultati Ericssona u prvom kvartalu 2018.
Korporacija Ericsson objavila je poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2018. godine. 
 
Uz objavu financijskog izvještaja Ericsson najavio povećavanje razvojno-istraživačkih investicija u području kako bi ima vodeću poziciju u domeni 5G-a. Što se tiče financijskog izvještaja, Ericsson u svojem priopćenju izdvaja sljedeće podatke: 
 
Prodaja u prvom tromjesečju iznosi 4,22 milijarde eura (1. tromjesečje 2017.: 4,65 milijardi eura) te bilježi smanjenje od 9% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prodaja, usklađena za tečaj, pala je za 2% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine s nižim prihodima na tržišnim područjima Sjeveroistočna Azija, Jugoistočna Azija, Oceanija i Indija. Ostala tržišna područja pokazala su rast.
Bruto marža iznosi 34,2% (1. tromjesečje 2017.: 15,7%)1). Bruto marža, bez troškova  restrukturiranje poboljšana je u odnosu na isto razdoblje prethodne godine na 35,9% (18,7%)1), kao rezultat smanjenja troškova i kontinuiranog porasta isporuka Ericssonovog radijskog sustava (Ericsson Radio System).
Operativna dobit (gubitak) je iznosila -29 milijuna eura (1. tromjesečje 2017.: -1,1 milijarda eura). Operativna dobit (gubitak) bez troškova restrukturiranja iznosila je 87,5 milijuna eura (-923,7 milijuna eura).
Operativna marža u segmentu Mreže bez troškova restrukturiranja iznosila je 13,5% (12,8%)1) s jakom bruto maržom i povećanim ulaganjima u istraživanje i razvoj.
Bruto marža u segmentu Digitalne usluge bez troškova restrukturiranja poboljšana je u odnosu na isto razdoblje prethodne godine na 41,4% (-25,5%)1), zahvaljujući poboljšanim maržama u području usluga kao rezultat smanjenja troškova. Operativna dobit (gubitak) isključujući troškove restrukturiranja iznosila je -194,5 milijuna eura          (-855,6 milijuna eura).
Operativna marža u području Usluga upravljanja bez naknada za restrukturiranje iznosila je 1,9% (-28,7%)1), kao rezultat smanjenja troškova i revizije ugovora s kupcima.
Novčani tok od poslovnih aktivnosti iznosio je 155,6 milijuna eura (-145,9 milijuna eura), a slobodni novčani tok iznosio je 29,2 milijuna eura (-311,1 milijun eura). Neto novačana sredstva povećana su u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje na 3,46 milijardi eura (2,75 milijardi eura).
 
Börje Ekholm, predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson komentirao je je ovo izviješće naglasivši da je kamen temeljac u strategiji korporacije investiranje u R&D zbog liderstva u tehnologiji i troškovnoj učinkovitosti, što bi trebalo omogućiti ostvarivanje viših bruto marži. "Nastavljamo povećavati naše razvojno-istraživačke investicije u područje Mreža kako bismo imali vodeću poziciju u 5G. U području Digitalnih usluga nastavljamo povećavati investicije u naš novi cloud-native portfelj kao i mijenjati naše načine rada za bolju učinkovitost u području istraživanja i razvoja. Nastavili smo rad na našoj fokusiranoj poslovnoj strategiji stvarajući rješenja koja našim kupcima pomažu u unaprjeđenju poslovanja", rekao je Ekholm. 
na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next