Biz Tech web portal powered by vidi logo2

South Central Ventures investirao u LittleDot Istaknuto

South Central Ventures investirao u LittleDot

Investicijski fond South Central Ventures objavio je najnoviju investiciju u svom portfelju, LittleDot. Ova platforma služi za povezivanje roditelja s pedijatrima i ostalim liječnicima u stvarnom vremenu, kako bi roditelji dobili stručne savjete i bili u mogućnosti pratiti razvoj djeteta.

Investicija će LittleDotu pomoći u ostvarivanju njihove misije, digitalne transformacije skrbi o djeci i omogućiti roditeljima da brzo i lako stupe u kontakt s poznatim vrhunskim pedijatrima i stručnjacima bilo kada/bilo gdje, 24 sata dnevno bez obzira na lokaciju.

Globalno postoji nedostatak pedijatara, a samo u Hrvatskoj je 1 pedijatar na 950 djece. Novopečeni roditelji se često suočavaju s velikim stresom jer im je potrebna pomoć pedijatara izvan njihovog radnog vremena. To roditelje prisiljava da potraže pomoć na Internetu.

Zbog sve većeg broja korisnika pametnih telefona i povećanja medicinskih zahtjeva u udaljenim/dislociranim područjima, digitalna rješenja revitaliziraju medicinski sektor. Očekuje se da će tržište telemedicine godišnje značajno rasti za 18,7% između 2016 i 2022. godine. Briga o djeci je medicinski sektor u kojem se očekuje još puno promjena jer roditelji žele brze odgovore/rješenja koji bi im pomogli u njihovim potrebama i potrebama djece.

LittleDot

LittleDot je stoga stvorio specijaliziranu uslugu za roditelje (web i mobilnu aplikaciju) za povezivanje roditelja s pedijatrima i stručnjacima kako bi dobili provjerene savjete o zdravlju djeteta. Roditelji mogu unutar aplikacije unijeti zdravstvene zapise o djetetu na svom mobitelu ili kompjutoru. Apliakcija roditeljima pruža vođenje dnevnika djeteta kroz 12 funkcija te ujedno korisne informacije o rastu, razvoju, imunizaciji i temperaturi djeteta i tako omogućava bolju komunikaciju s liječnikom. Osim toga, roditeljima je omogućeno da sami odaberu i kontaktiraju najbolje pedijatre i stručnjake u bilo kojem trenutku bez fizičkog odlaska u bolnicu.

Platforma nudi 3 usluge roditeljima: 1) kratke pisane konzultacije u obliku poruke 2) telefonske konzultacije 3) drugo mišljenje. U sve tri usluge roditelju je omogućeno izabrati s kojim liječnikom želi stupiti u kontakt i sve to iz udobnosti vlastitog doma pristupanjem LittleDot aplikaciji ili web pregledniku. Liječnici u LittleDotu su pažljivo odabrani medicinski stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u specijaliziranim područjima.

LittleDot je 2017. godine osnovao Dario Šimović (CEO) uz pomoć renominiranog hrvatskog pedijatra dr. Milivoja Jovančevića (CMO) kao odgovor na izazove s kojima se susreću moderni roditelji. Dario je prije otvaranja svoje tvrtke radio više od 10 godina kao manager različitih odjela u CISCu i skupio je veliko iskustvo u implementaciji i rastu ICT rješenja u regiji. Dario Šimović s dr. Jovančevićem i savjetnikom Krešom Trohom (itSoft) postavili su temelje ambicioznom timu s vizijom da "svaka osoba ima pravo na najbolju zdravstvenu zaštitu, pristup vrhunskim medicinskih stručnjacima i pouzdanim zdravstvenim savjetima".

Investicija će biti usmjerena na daljnji razvoj platforme i kreiranje novih usluga. Uz pomoć South Central Ventures, LittleDot planira ojačati svoju prisutnost u Hrvatskoj i pokrenuti uslugu u više zemalja u jugoistočnoj Europi i zapadnoj Europi.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next