Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Foto-prepoznavanje oglasa Njuškala osvojilo Best tech & innovation nagradu Istaknuto

Foto-prepoznavanje oglasa Njuškala osvojilo Best tech & innovation nagradu

Njuškalo je dobilo nagradu u kategoriji Best tech & innovation na prestižnom natjecanju Mixx na Danima komunikacija i to za svoju inovaciju foto-prepoznavanja oglasa.

Radi se o jedinstvenoj primjeni umjetne inteligencije (computer vision) u mobilnim aplikacijama jer ona doslovno prepoznaje predmete s fotografije te ih svrstava u odgovarajuću kategoriju oglasa. To je prva takva primjena tehnologije na globalnom tržištu oglasnika koja korisnicima donosi znatno bržu i jednostavniju predaju oglasa. Foto-prepoznavanje je dio postojeće Njuškalove aplikacije za predaju oglasa na mobilnim uređajima. Njuškalov je cilj bio ubrzati i točno smjestiti oglas u pripadajuću kategoriju uz pomoć umjetne inteligencije koja odmah prepoznaje predmet fotografiran kroz Njuškalo aplikaciju.

Foto prepoznavanje koraci

Kako je ta funkcionalnost odnedavno dostupna svim korisnicima Njuškala, interne analize su pokazale da je vrijeme predaje oglasa sada brže za 70 posto na Android i iOS platformama. Naime, neuronske mreže Njuškala u pedesetak milisekundi pronalaze pravu kategoriju za oglas na osnovu fotografije predmeta, odnosno točnost prepoznavanja je 86,5 posto pri čemu je čak 72,75 posto oglasa automatski smješteno u ispravnu krajnju kategoriju. Zahvaljujući toj inovaciji, Njuškalo je svojim korisnicima prosječno smanjio odabir krajnje kategorije za 2,7 klika.

Nagrada na domaćim Danima komunikacija jedno je u nizu priznanja koje je Njuškalov tim već dobio za foto-prepoznavanje oglasa i to na globalnom nivou, a uskoro će njihov rad ponovno procjenjivati međunarodni žiri. Naime, u finalu su s najinovativnijih proizvodom u kategoriji Innovation Award koju dodjeljuje International Classified Marketplace Association (ICMA).

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next