Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Moderni datacentri sve više u fokusu srednjih i velikih poduzeća Istaknuto

Moderni datacentri sve više u fokusu srednjih i velikih poduzeća

Tvrtka Inter-Net organizirala je jednodnevnu edukaciju o tome kako tvrtke mogu zaštiti osobne, ali i podatke svojih korisnika, omogućiti besprijekoran rad poslovnih IT sustava te pratiti buduće trendove.

Uz predavače iz tvrtke Inter-Net, Nebojšu Mitrića i Nikolu Blažinčića, na edukaciji je predavao i Pero Gvozdenica iz tvrtke Cisco. Uz brojna tehnička znanja, posjetitelji su mogli iz prve ruke čuti detalje Ciscove HyperFlex tehnologije i konkretne primjere iz prakse, poput onog kako je tvrtka Inter-Net UCS sustav implementirala za tvrtku Centar za vozila Hrvatske.

„Kao tvrtka koja godišnje obavi dva milijuna tehničkih pregleda, Centar za vozila Hrvatske prilikom svakog pregleda vozila uzima i do stotinu jedinstvenih podataka. Sve parametre koje prikupi čuva i preko deset godina, pa možemo reći da se radi o ogromnoj količini podataka, dok istovremeno mora biti u komunikaciji s različitim sustavima poput ministarstava, međunarodnih institucija i ostalih servisa. UCS se pokazao kao vrhunsko rješenje, jer sustav nije zakazao ni u jednom trenutku, a dodatni benefit jest što su njegovim korištenjem drastično smanjeni troškovi održavanja, a povećana je brzina rada sustava.“ – objasnio je Nebojša Mitrić, voditelj odjela infrastrukturnih rješenja u tvrtki Inter-Net.

Što je zapravo Cisco HyperFlex? Pero Gvozdenica objasnio je cjelovitu arhitekturu Ciscovog HyperConverge sustava koji koristi UCS platformu te benefite koje on donosi. „Uz jako kratko vrijeme instalacije, edukacije i prilagodbe, Cisco HyperFlex tehnologija omogućava da cijeli proces implementacije HyperConverge sustava traje višestruko manje od uobičajenog, što je kod velikih i kompleksnih tvrtki iznimno važno. Kroz predavanje je objašnjen način kako se može pojednostaviti administracija te upravljanje datacenter serverskim, mrežnim i diskovnim sustavima, a uz sve to klijentima se omogućuje i tzv. Try&Buy period u kojem mogu testirati sustav.“ – izjavio je Pero Gvozdenica.

Zaštita podataka, ali i normalan rad velikog sustava poput CVH za tvrtku Inter-Net bio je jedinstven projekt čije postavljanje i implementacija nije zakazalo niti u jednom trenutku. Osim što koristi najmoderniju tehnologiju, sustav je u potpunosti redundantan što znači da ako se „sruši“, zbog dodatne opreme nastavlja s radom kao da se ništa nije dogodilo. U zadnjem predavanju Nikola Blažinčić objasnio je kako se koristi Veeam tehnologija koja omogućava jednostavnu i potpunu zaštitu podataka, što ujedno omogućuje neprekidan i siguran rad cjelokupnog poduzeća.

Sve navedene tehnologije osiguravaju ispravno upravljanje i čuvanje podataka, kako poslovnih tako i osobnih (GDPR). Da im je zaštita podataka te oslanjanje na moderne tehnologije sve važnija u poslovanju, dokazali su i brojni posjetitelji edukacije,

Nastavno na navedenu temu Nebojša Mitrić će kao security expert govoriti na međunarodnoj konferenciji IDC Adriatic Security Summit 2018 u Beogradu o temi GDPR-a i tehnologije

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next