Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Combis i Financijska agencija implementirali ComExchange rješenja u prve automatizirane mjenjačnice Istaknuto

Combis i Financijska agencija implementirali ComExchange rješenja u prve automatizirane mjenjačnice

Pružatelj IT usluga Combis implementirao je ComExchange sustav za samoposlužnu i automatiziranu razmjenu strane valute u hrvatske kune u dvije poslovnice Financijske agencije (Fina).

Prvi ComExchange uređaj implementiran je u poslovnici Fine u Rovinju, na adresi Giordano Paliaga 2, dok je drugi pušten u rad 21. veljače na lokaciji Fine u Splitu, na adresi Trg Franje Tuđmana 4 (pristup iz Marmontove).

"Ponosni smo na naše ComExchange rješenje jer je ne samo napredan i cjelovit sustav, nego i user-friendly uređaj na kojem je osigurana vrlo jednostavna razmjena strane valute u kune. Ovaj uređaj se može postaviti na sve unutrašnje ili vanjski dostupne lokacije gdje postoji potreba za uvijek raspoloživom mjenjačkom uslugom, a nastao je unutar vrhunskog tima stručnjaka u Combisu koji se bavi samouslužnim rješenjima", komentirao je Ratimir Boršić, direktor Sektora tehničke podrške u Combisu.

Na ComExchange uređajima u Rovinju i Splitu moguće je razmijeniti u hrvatske kune novčanice eura, švicarskog franka, američkog dolara i britanske funte, a maksimalan iznos transakcije je protuvrijednost 2.500,00 kuna. Najzastupljenija valuta, euro, se putem ComExchange mjenjačnice otkupljuje u apoenima 10, 20, 50, 100 i 200 EUR. ComExchange uređaji mogu primiti više stranih novčanica pojedine valute odjednom što ubrzava transakciju, a isplaćuju kune u obliku novčanica ili kovanica do najmanje vrijednosti od 50 lipa. 

"Vjerujem kako će brojni korisnici prepoznati vrijednost mjenjačnice koja je dostupna od 0-24 te jednostavnost korištenja. Iz tog razloga planiramo implementirati još automatiziranih mjenjačnica na postojećim mjenjačkim mjestima, ali i postavljanje ComExchange uređaja na veći broj potpuno novih, frekventnih lokacija", ustvrdio je Dražen Čović, predsjednik Uprave Fine.  

Način rada mjenjačnica i sve komponente sustava potpuno su usklađene sa zakonskom regulativom i odlukama Hrvatske narodne banke (HNB). To podrazumijeva isključivo otkup novčanica strane valute, ali ne i njihovu prodaju.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next