Logo
Ispiši ovu stranicu

U Zagrebu završena GDi Ensemble konferencija Istaknuto

U Zagrebu završena GDi Ensemble konferencija

GDi je od 13. do 14. veljače u Zagrebu organizirao dvodnevnu poslovno-tehnološku GDi Ensemble konferenciju na temu digitalne transformacije upravljanja imovinom, operacijama i poslovnim pokazateljima. 

Konferencija je uspješno inspirirala poslovnu i digitalnu transformaciju uz pomoć konkretnih industrijskih primjera iz telekomunikacija, farmacije, proizvodnje hrane i dostave pošiljaka. Na konferenciji se okupilo preko 70 IT stručnjaka, IT direktora, stručnjaka u izgradnji i održavanju infrastrukture i direktora logistike.

Prvi dan konferencije započeo je povezivanjem digitalne i poslovne transformacije kroz prikaz GDi Ensemble primjera digitalne transformacije i trendova digitalne transformacije kompanija u regiji i svijetu. Temeljna poruka interesantnih uvodnih predavanja predsjednika uprave GDi GRUPA Borana Lončarića i Prof. Dr. Velimira Sriće je buđenje svijesti o potrebi za ubrzavanjem poslovnih i tehnoloških promjena jer „digitalno“ već sada vlada svijetom.

GDi Ensemble

Vrlo interesantna panel diskusija na temu digitalne i poslovne transformacije uključila je pitanja uloge lidera, voditelja i pojedinaca u pokretanju i provođenju velike korporativne transformacije ili ograničene i fokusirane transformacije nekog specifičnog poslovnog procesa. Govorilo se o iskustvima IT transformacije u telekomunikacijama i farmaciji, te ulozi direktora informatike naspram uloge direktora digitalne transformacije. Zajednički zaključak svih sudionika panela iz industrije i akademske zajednice je jednostavan: „digitalno ili nikako“.

U sklopu konferencije GDi je predstavio i partnerstvo sa Microsoftom na izgradnji globalnih poslovnih rješenja u domenama usluga u Azure oblaku, IoT-a, Hololensa i naprednih poslovnih analiza podataka.

U fokusu drugog dana konferencije bila su industrijska iskustva iz domene logistike i transporta te rješenja koja uključuju tehnologije kao što su IoT i M2M uz primjere korištenja raznih senzora i aktuatora, te cjelovitih integracija u poslovne procese sa kraja na kraj.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.