Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Zaba uvela plaćanje mobitelom koje plastične kartice šalje u povijest Istaknuto

Zaba uvela plaćanje mobitelom koje plastične kartice šalje u povijest

U m-zabu je integrirana usluga m-novčanik s virtualnom go!card Mastercard karticom kojom je moguće plaćanje na prodajnim mjestima diljem svijeta.

Zagrebačka banka prva je banka u Hrvatskoj koja je digitalizirala Mastercard karticu. Zaba je, naime, u aplikaciju m-zaba uvela novu uslugu m-novčanik kroz koju korisnici mogu plaćati mobitelom na način koji nalikuje dosadašnjem plaćanju karticom. Mobilni telefon u trenu plaćanja čak ne mora biti spojen na internet, niti korisnik treba pokretati aplikaciju m-zaba – može nastaviti koristiti aplikaciju koju je koristio tijekom čekanja u redu na blagajni, a mobitel treba samo na tren približiti POS uređaju nakon čega stiže obavijest od m-zabe s detaljima transakcije.

Sve što je potrebno za aktivaciju ove usluge je pametni telefon s operativnim sustavom Android verzije 4.4 i više i NFC čipom za komunikaciju s beskontaktnim POS terminalima i/ili bankomatima, ugovoreno i aktivirano m-zaba mobilno bankarstvo i ugovorena i aktivirana go!card Mastercard kreditna kartica.

Ova inovativna usluga, koju je Zagrebačka banka razvila u suradnji s Asseco SEE Hrvatska, omogućava plaćanje mobitelom na svim POS uređajima koji prihvaćaju beskontaktne Mastercard i Maestro kartice, a trenutno je za korištenje u m-novčaniku moguće odabrati go!card Mastercard kreditnu karticu. Zaba je tako postala i prva banka koja ima beskontaktna plaćanja integrirana u aplikaciju mobilnog bankarstva.

„Gotovo pet milijardi ljudi u svijetu koristi mobilne telefone, a struka predviđa da će do 2022. u Europi biti više bezgotovinskih transakcija od onih koje podrazumijevaju gotovinu. U Zabi danas imamo gotovo 350 tisuća korisnika mobilnog bankarstva. Tehnološki napredak mijenja način na koji živimo pa potrošači traže brzo, jednostavno i sigurno iskustvo kupnje, u skladu s njihovim načinom života. Uvođenjem m-novčanika postali smo prva banka s Mastercard karticom u mobilnom novčaniku te prva banka koja je implementirala plaćanje bez pokretanja aplikacije na prodajnom mjestu, i to upravo u godini kad obilježavamo 10. godišnjicu m-zabe i go!card kartice“, istaknula je Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke.

Funkcionalnosti nove usluge objasnio je Luka Tomašković, direktor Kanala isporuke Zagrebačke banke: „Za korištenje m-novčanika nije potrebno ići u poslovnicu, a nova usluga će tijekom 2018. biti dostupna i za ostale Mastercard i Maestro kartice. Osim toga, svim klijentima koji imaju m-zabu omogućena je i nova usluga upravljanja dnevnim limitima po karticama, a uskoro će im biti dostupan i financijski planer.

„Naša istraživanja pokazuju da velika većina Hrvata digitalizaciju smatra pozitivnim procesom te traži više inovacija u različitim područjima, među njima i u segmentu financijskih usluga. Istovremeno, prema nekim procjenama korisnici pametnih telefona i tableta će do 2019. stvoriti gotovo 200 milijardi mobilnih transakcija godišnje. Ovo potvrđuje da i kod nas, kao i u svijetu, želja potrošača za jednostavnim, sigurnim i digitalnim rješenjima u platnoj industriji raste, a pametni telefoni nameću se kao logično sredstvo plaćanja. Mastercard je predan pružanju praktičnog iskustva korisnicima, a upravo su inovacije poput m-novčanika konkretan primjer ostvarivanja naše vizije o omogućavanju plaćanja preko svakog povezanog uređaja. Izuzetno nam je drago da je upravo Zaba kao naš prvi i dugogodišnji partner pokrenula prvi Mastercard digitalni novčanik na tržištu“, rekla je Sanja Žigić, direktorica kompanije Mastercard u Hrvatskoj.

Povodom uvođenja nove usluge, korisnici m-novčanika  moći će sudjelovati u nagradnoj igri „Svaki tjedan Samsung Galaxy S8 jedan!“ u kojoj će svakog tjedna do kraja siječnja 2018. moći osvojiti pametni telefon Samsung Galaxy S8. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je napraviti transakciju putem m-novčanika i prijaviti se preko weba Zagrebačke bankeNagradna igra traje od 11.12.2017. do 4.2.2018.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next