Logo
Ispiši ovu stranicu

Telefónica Chile odabrala Ericsson za razvoj jezgrene mreže Istaknuto

Telefónica Chile odabrala Ericsson za razvoj jezgrene mreže
Operator Telefónica Chile odabrao je Ericsson za potpunu virtualizaciju svojih mrežnih funkcija te tako postao prvi čileanski operator koji će koristiti virtualiziranu jezgrenu mrežu.
 
Ericssonovo rješenje za virtualizaciju mrežnih funkcija (Network Functions Virtualization - NFV) omogućit će fleksibilnu transformaciju mreže u skladu sa zahtjevima vezanim uz 5G i IoT.
U potpunosti virtualizirana jezgrena mreža operatoru će omogućiti bržu ponudu inovativnih proizvoda i usluga na tržištu povezanih s korisničkim slučajevima iz područja 5G i Interneta stvari (Internet of Things - IoT).
Sukladno ugovorenom, Ericsson će implementirati rješenje za virtualizaciju mrežnih funkcija, uključujući virtualni EPC, virtualni IMS, virtualni AAA i NFVi. Ovo će čileanskom operatoru osigurati najveći broj virtualiziranih telekomunikacijskih aplikacija u okolini u kojoj korisnici dijele zajedničke resurse pod nazivom UNICA.

Ericsson će virtualizirati sve telekomunikacijske aplikacije u UNICA-i, uz tri podatkovna centra u radu širom zemlje. Instalacija, upravljanje projektima , optimizacija mreže, izobrazba i usluge upravljanja također su dio ugovora.
 
Završetak projekta i početak rada očekuje se u drugom tromjesečju 2018. godine.
 
PROMO ČLANAK

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.