Menu

Grupa IN2 preuzela tvrtku Pardus Istaknuto

Grupa IN2 preuzela tvrtku Pardus

Velika hrvatska softverska grupacija IN2 nastavlja se širiti preuzimanjem većinskog udjela u zagrebačkoj softverskoj tvrtki Pardus. IN2 trenutno zapošljava preko 600 ljudi u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Albaniji u kojima trenutno ima ukupno 13 tvrtki. Pardus ovim postaje 14. članica Grupe i njegovim preuzimanjem IN2 će proširiti svoj portfelj proizvoda, usluga i tehnologija.

Pardus je poznat po svojim softverskim rješenjima za upravljanje laboratorijima te održavanje i pretragu DNK profila koja koriste pojedine policije. Ima veliko iskustvo u uporabi softverskih alata tvrtke Prolifics, koji su objedinjeni pod nazivom Panther. Ovim alatima izgrađeni su neki od najzahtjevnijih informacijskih sustava u Hrvatskoj. Pardus je osnovan 2001. godine, a u 2015. godini zapošljavao je 10 ljudi, ostvario 6,05 milijuna kuna prihoda i 1,40 milijuna kuna dobiti.

„Drago mi je da je IN2 Grupa dobila novog člana. Vjerujem da će Pardus, koristeći našu znatno veću prisutnost na regionalnom i globalnom tržištu, poboljšati i proširiti svoju korisničku bazu. Logično je da će im grupni resursi i kompetencije pomoći u bržem i lakšem tehnološkom i funkcionalnom usavršavanju izuzetno kvalitetnih IT rješenja zbog kojih smo ih i preuzeli“ – rekao je Ante Mandić, predsjednik Uprave grupe IN2.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next