Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Tele2 Hrvatska bilježi rast prodaje od 8 posto u prvom kvartalu 2017.

Tele2 Hrvatska bilježi rast prodaje od 8 posto u prvom kvartalu 2017.

Tele2 AB objavio je konsolidirane rezultate poslovanja za prvi kvartal 2017. godine. Hrvatsko je tržište, u smislu novih usluga i ponuda, u prvom tromjesečju bilo relativno mirno, a fokus je uglavnom bio na produljenju božićnih kampanja te ponudi mobilnih uređaja. Ukupni prihodi Tele2 iznosili su 279 milijuna kuna što je povećanje od 8 % u odnosu na isto razdoblje protekle godine (258 milijuna kuna).

Prihodi od usluga krajnjih korisnika mobilnih usluga porasli su za 2 %, zahvaljujući kako povećanju baze korisnika tako i jediničnom prihodu po korisniku.

EBITDA marža povećana je na 5,5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je iznosila 3,3 %, prije svega potaknuta većim prihodima od usluga krajnjeg korisnika i smanjenjem troškova.

“Rezultati u prvom tromjesečju ukazuju na pozitivan smjer poslovanja. Ostvarili smo rast u prihodima te korisničke baze. Uvjeren sam da će se takav pozitivan trend nastaviti i u drugom tromjesečju. Nastavit ćemo pronalaziti kvalitetna i fleksibilna rješenja za naše privatne i poslovne korisnike te im i dalje nuditi odlično korisničko iskustvo. Upravo danas premijerno smo na hrvatskom tržištu ponudili jedinstvenu uslugu: neograničen internet na mobilnim telefonima. Tako će odsada privatni i poslovni Tele2 pretplatnici na svojim mobilnim uređajima moći koristiti internet bez ograničenja i usporavanja. Isto tako uvedena je opcija flat interneta za Pokućni internet. Sve to omogućit će našim korisnicima neograničenu slobodu komuniciranja te će naš fokus i dalje biti na rješenjima koja korisnicima štede novac ili rješavaju neki problem“, komentirao je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next