Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nanobit 2016. bilježi preko 50 milijuna preuzimanja i 100. zaposlenika Istaknuto

Alan Sumina i Zoran Vučinić, suosnivači Nanobita Alan Sumina i Zoran Vučinić, suosnivači Nanobita

Od osnivanja 2008. godine i samo dva zaposlenika, Nanobit je narastao do čak 75 naslova i 100 zaposlenika u tri ureda – u Zagrebu, Budimpešti i Bukureštu. Njihova četiri najpopularnija naslova prati više od pola milijuna korisnika Facebooka. U srpnju ove godine je dosegnuta brojka od 50 milijuna preuzimanja i instaliranja mobilnih igara.

Hollywood Story, Superstar Life, Chef Town i Fashion City 2 nerijetko su istaknuti kao preporučene aplikacije Google Play i Apple Storea, a tvrtka planira uskoro predstaviti i dva nova naslova.

“Ova godina je obilježena velikim promjenama – kako u našoj tvrtki tako i na globalnom tržištu mobilnih igara. Nanobit je otvorio nov ured u Rumunjskoj, u Zagrebu smo se preselili u dvostruko veće urede i dodatno smo proširili kadar u Budimpešti. Uz sve to prihodi su nam rasli 20%-ak posto u odnosu na godinu ranije. S obzirom na to da ove godine nismo izdavali nove proizvode već ih očekujemo plasirati početkom iduće, priliku za snažniji rast vidim upravo u 2017. godini” rekao je Alan Sumina, suosnivač Nanobita.

Nanobit je nositelj nagrada Zlatni ključ koju dodjeljuje HIZ (Udruga Hrvatski izvoznici) za najboljeg malog izvoznika, Zlatna bilanca, Deloitte za najbrže rastuće poduzeće Srednje Europe, Prijatelj studenata te prve hrvatske nagrade Ernst&Young za poduzetnika godine.

“S obzirom na konkurentnost tržišta, uglavnom američkog, kvaliteta naših igara mora biti na zavidnoj razini. To postižemo ulaganjem u zaposlenike, njihovu edukaciju unutar tvrtke te stjecanjem znanja na najznačajnijim svjetskim gaming, art i inženjerskim konferencijama. Posebnu pozornost posvećujemo radnoj atmosferi koja je ključna u podizanju kreativnog duha zaposlenika" istaknuo je suosnivač Zoran Vučinić.

Kao i druge IT tvrtke u Hrvatskoj tako se i Nanobit susreće s problemom pomanjkanja obrazovanog IT kadra koji mahom odlazi iz Hrvatske, uz tu specifičnost da njima posebno nedostaju oni stručnjaci koji imaju iskustva u gaming industriji. No, osim IT stručnjaka, Nanobitu su neophodni i školovani crtači i ilustratori i kreativni pisci. Trenutno zaposleni umjetnici u Nanobitu čine polovicu radnika, a važno je istaknuti i da nešto više od trećine zaposlenika čine žene, što je još uvijek, nažalost, rijetkost u IT industriji.

Nanobit Infografika 1

Ako ste zainteresirani za zapošljavanje u Nanobitu, provjerite slobodna radna mjesta ili pošaljite otvorenu molbu.

PR

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next