Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Koji je tajni začin startupova? Istaknuto

Koji je tajni začin startupova?

Naša je redakcija obavila već mnoge intervjue s osnivačima obećavajućih startupova. Svi su se potrudili pokazati se u najboljem svjetlu i objašnjavali kako će baš oni uspjeti. Neki su od njih privukli klijente, korisnike, značajne investicije i pomalo postali profitabilni. Mnogi se još uvijek bore na tržištu, a mnogi drugi startupovi su se ugasili, između ostalog i zbog nedostatka resursa. Farmeron, Bellabeat, MicroBlink, Repsly i drugi otkrili su za časopis Vidi ključne elemente svog uspjeha.

Kako su određeni projekti uspjeli? Zbog originalne ideje, poznavanja određenih ljudi, korištenja neke određene tehnologije ili su se naprosto našli u pravo vrijeme na pravom mjestu? Možda i nema recepta po kojem se može replicirati tuđi uspjeh, no postoji li barem neki tajni začin koji će vam pomoći u vlastitom uspjehu?

Svaki startup ima svoj jedinstven razvojni put na kojem neminovno nailazi na različite prepreke. Neke se od tih prepreka mogu preći znanjem i iskustvom stečenim u školi ili na poslu, no česti su i puno teži izazovi za koje ne postoje jasni primjeri iz udžbenika, studije slučaja ili smjernice mentora. Za rješavanje tih problema, osnivači startupa moraju usvojiti i primijeniti nekonvencionalna znanja, pristup radu i strategije poslovanja. Što su uspješni poduzetnici iz domaće tehnološke sfere naučili „na putu“, a bitno im je pomoglo u razvoju tvrtke, rješavanju određenog problema i, u konačnici, uspjehu na tržištu?

Odgovore na ova i druga pitanja doznajte u velikoj temi „Tajni začin startupova“ novog broja časopisa Vidi, koji je dostupan na svim kioscima.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next