Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Asseco SEE bilježi rast prihoda od 7% u trećem tromjesečju 2016.

Asseco SEE bilježi rast prihoda od 7% u trećem tromjesečju 2016.

Grupa Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE) objavila je izvješće o poslovanju u 3. tromjesečju 2016. Po isteku tromjesečja društvo je zabilježilo prihode od prodaje u iznosu od 89,5 milijuna eura, što znači rast od 7% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Za rast prihoda od prodaje uglavnom je zaslužna poslovna jedinica Plaćanja. U toj su poslovnoj jedinici prihodi od prodaje po isteku trećeg tromjesečja 2016. iznosili 32,7 milijuna eura, što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine čini rast od 4 milijuna, tj. 13%.

Rast je pretežno ostvaren u dijelu fizičkih plaćanja u Rumunjskoj (iznosivši 1,9 milijuna eura), gdje su potpisani novi ugovori o najmu POS uređaja i bankomata. Prihodi od prodaje poslovne jedinice Integracija sustava, iznosili su ukupno 34,4 milijuna eura, što u usporedbi s istim razdobljem 2015. godine čini rast od 2,8 milijuna eura (9%). Po isteku devet mjeseci 2016. godine prihodi od prodaje u poslovnoj jedinici Bankarstvo iznosili su 22,5 milijuna eura, što je za 0,7 milijuna eura (3%) manje nego što je ostvareno u istom razdoblju prošle godine.

„Iako su zbog planiranih ulaganja u proizvodnju i prodajno osoblje poslovni rezultati u usporedbi s istim razdobljem prošle godine bili nešto gori, treće tromjesečje 2016. bilo je zanimljivo u smislu sklapanja novih ugovora. Između ostalog, potpisali smo ugovor s tvrtkom Delhaize Srbija, koja je dio grupe Ahold Delhaize, jednog od vodećih maloprodajnih lanaca u svijetu, sklopljen u području obrade kartičnih transakcija, što za nas predstavlja nešto novo. Također smo dobili i licencu za Paratiku, pružatelja rješenja elektroničkog plaćanja za trgovce u Turskoj, dok smo u Rumunjskoj po prvi put ostvarili dobit od isporuke i održavanja bankomata.“, komentirao je Piotr Jeleński, predsjednik Uprave Asseco SEE.

Operativna dobit (EBIT), iz redovitog poslovanja, nakon tri tromjesečja 2016. iznosila je 8,3 milijuna eura, što je za 10% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Operativna profitabilnost Grupe ASEE nakon devet mjeseci 2016. iznosila je 9,3%.
Neto dobit grupe Asseco SEE je po isteku trećeg tromjesečja 2016. iznosila ukupno 7,2 milijuna eura te je u usporedbi s prva tri tromjesečja 2015. godine bila niža za 8%.
Društvo je prijavilo vrijednost nedovršenih usluga u 2016. godini u iznosu od 121,6 milijuna eura, što čini povećanje od 13% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next