Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ericsson Nikola Tesla i Ucom omogućuju LTE u Armeniji Istaknuto

Ericsson Nikola Tesla i Ucom omogućuju LTE u Armeniji

Kako smo već ranije izvijestili, Ericsson Nikola Tesla i armenski Ucom ugovorili su isporuku LTE mreže u ožujku ove godine. Ova je suradnja počela davati konkretne rezultate i napredna LTE mreža je sada puštena u rad u glavnom gradu Yerevanu.

Ova je mreža temeljena na najnaprednijoj Ericssonovoj višestandardnoj radijskoj opremi te na najboljem u klasi sustavu Antenna Integrated Radio (AIR) i omogućit će građanima Armenije veću kvalitetu i brzinu podatkovne mreže i naprednije aplikacije. Softverski paket Ericsson Expert Analytics će na temelju analitike u stvarnom vremenu Ucom-u omogućiti da unaprijedi korisnički doživljaj, predvidi razinu zadovoljstva korisnika te automatski poduzme potrebne akcije za poboljšanje. Uz pomoć nabrojanih rješenja Ucomova 4G+ mreža odgovara na rastuće potrebe krajnih korisnika u Armeniji, a ujedno je i najbrža u Zakavkazju.

ucom

“S ponosom puštamo u rad ovo visoko inovativno rješenje, koje će našim korisnicima omogućiti da uživaju u daleko boljim širokopojasnim internetskim vezama i brzinama do 250 Mb/s, poput drugih korisnika na najnaprednijim telekom tržištima. Uz rastuća očekivanja naših korisnika drago nam je što ćemo im omogućiti bolja korisnička iskustva te držati korak s najnaprednijim kompanijama svijeta”, - izjavio je Hayk Yesayan, izvršni direktor Ucom-a na posebnoj svečanosti u Yerevanu prilikom puštanja u rad napredne LTE mreže.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle je komentirala: “Ponosni smo da zajedno s Ucom-om građanima donosimo najmoderniju LTE Advanced tehnologiju, koje prije nije bilo na ovom tržištu. Ericsson i Ucom će ovim puštanjem u rad proširiti pokrivanje mobilnim širokopojasnim pristupom te osigurati brz i pouzdan mobilni Internet još većem broju korisnika. Ovo je važan korak u našoj prisutnosti na armenskom tržištu i s veseljem ćemo nastaviti podržavati daljnji razvoj armenskog mobilnog sektora”.

Ericsson je među svjetskim liderima u LTE tehnologiji uz više od 200 LTE ugovora u radijskoj pristupnoj mreži u više od 100 zemalja te preko 500 tisuća radijskih baznih stanica u komercijalnom radu. Prisutan je na svim najvećim LTE tržištima uključujući SAD, Japan i Južnu Koreju te isporučuje LTE opremu 9 od 10 najvećih mobilnih operatora u svijetu (CMCC, Verizon, AT&T, CT China, Softbank, Sprint, T-Mobile, KDDI i SKT).

PR

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next