Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Informacijske tehnologije na američki način, mudra investicija za buduću karijeru

Informacijske tehnologije na američki način, mudra investicija za buduću karijeru

Preduvjet za dobar posao i karijeru u IT sektoru svakako je kvalitetno visoko obrazovanje koje obuhvaća različita informatička, računalna, ali i poslovna područja. Osim akademskog i praktičnog napredovanja, uspješne visokoškolske obrazovne institucije prepoznaju važnost poticanja razvoja praktičnih znanja i kreativnih vještina svojih studenata. Upravo takav pristup omogućava američki stručni preddiplomski studij informacijskih tehnologija na RIT Croatia, koji je dio Rochester Institute of Technology, renomiranog američkog sveučilišta, osobito priznatog u američkoj STEM zajednici.

Studente očekuju zanimljivi predmeti zasnovani na izradi poslovnih aplikacija, s naglaskom na aplikacije za web, mobilne uređaje i baze podataka te zanimljivi izborni predmeti. Već od prvog dana predavanja, studenti kroz različite zadatke i laboratorijske vježbe stječu praktično iskustvo rada u MS Windows, GNU/Linux i Mac OS X okruženjima, pri čemu se rad i napredak pojedinog studenta kontinuirano prati. No, tu ne prestaje mogućnost stjecanja znanja za one studente koji su u vječitoj potrazi za novim izazovima.

IT studenti napravili metereološku stanicu

Većina studenata IT programa uključena je u izvannastavne aktivnosti, sudjeluju u raznim studentskim klubovima, angažirani su u Studentskom vijeću (Student Government) te volontiraju u akademskim i dobrotvornim projektima. Jedan od popularnih klubova je The Robotics Club koji na tjednoj osnovi okuplja studente zaljubljene u robotiku, programiranje i elektroniku. Uz puno zabave, razmjene znanja i učenja, studenti su napravili svoju vlatitu meteorološku stanicu koja nosi zanimljiv naziv – „Projekt Vakula“. Klub broji 13 članova koji se bave istraživanjem novih tehnologija te dizajnom i razvojem uređaja. Pod mentorstvom dr.sc. Ive Bačić, koja predaje na studiju, studenti se na ovaj način susreću s raznim izazovima čije rješavanje omogućuje razvoj vještina programiranja, timskog rada i kritičkog razmišljanja. Mateo Sokač, student treće godine IT programa i predsjednik kluba dodaje: „Cijela ideja o klubu je nastala kad sam došao u dodir s Arduino platformom. Cilj kluba je bio upoznati studente s ovom platformom i učiti ih elektronici, elektrotehnici i programiranju u C-u. Obično započnem sastanak prezentacijom nakon čega kolege dobiju konkretne zadatke vezane uz temu prezentacije. Tako smo dosad napravili meteorološku stanicu, razvili smo aute na daljinsko upravljanje, a sada ih učimo da se samostalno gibaju prostorom pomoću senzora. S obzirom na to da je naš IT studij usmjeren na web tehnologije i programske jezike visoke razine, ovo je odlična prilika studentima da se okušaju u nižim programskim jezicima za asembler te jezicima C/C++."

ROBOTIKA DRON

Usmjereni na praktična znanja

Idealan IT zaposlenik je onaj koji za potrebe poslodavca, odnosno projekta na kojem sudjeluje ima unaprijed stečena znanja i razvijene vještine, te jednako važno razvijenu mogućnost jednostavne i brze prilagodbe novim tehnologijama i izazovima koji su pred njega postavljeni. Uvažavajući sve navedeno, RIT Croatia kontinuirano prilagođava sadržaj svojih predmeta, kako bi se studenti koji završe ovaj studij mogli jednostavno prilagoditi takvim vrstama suvremenih poslova. U prilog ovome govori i poznata činjenica kako studenti ovog IT programa, kao sastavni dio svog obrazovanja, imaju minimalno 800 sati obavezne stručne prakse.

ROBOTIKA

Studenti koji završe ovaj studij pripremljeni su i spremni za zapošljavanje prema potrebama IT tržišta. S visokokvalitetnim stečenim znanjima i praktičnim iskustvima te međunarodno priznatom američkom diplomom studenti imaju izvrsne prilike za zapošljavanje – posebice u EU i na globalnom tržištu.

Koledž je usredotočen i na suradnju s IT kompanijama i drugim gospodarskim subjektima, a u skladu s uobičajenom praksom RIT-a, jedan od prioriteta je intenzivna suradnja s mnogim drugim, većinom stranim visokoškolskim ustanovama. Česta je i razmjena studenata, jer svi studenti RIT Croatia mogu provesti jedan semestar na kampusima RIT-a u Rochesteru (New York) ili Dubaiju.

Više od 65% studira uz stipendije koledža

Obrazovanje je mudra investicija za budućnost. Kroz vrhunske akademske programe usklađene s visokim međunarodnim standardima obrazovanja i prednosti koje sa sobom nosi diploma prestižnog američkog sveučilišta, RIT Croatia nudi izvrstan povrat uloženog. RIT Croatia kroz sustav stipendiranja i financijske pomoći svake godine izdvaja više od 2,6 milijuna kuna. Danas više od 65% studenata studira uz pomoć stipendija i financijske pomoći RIT Croatia.

Dodatne informacije mogu se zatražiti osobno na kampusima RIT Croatia ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., tel: + 385 (0)1 643 9100, + 385 (0)20 433 000

PR

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next