Biz Tech web portal powered by vidi logo2

VSITE promovirao svoje prve specijaliste

VSITE promovirao svoje prve specijaliste

U lipnju je Visoka škola za informacijske tehnologije – VSITE promovirala 37 prvostupnica i prvostupnika i po prvi put u svojih deset godina postojanja još i sedam stručnih specijalistica i specijalista.

"Na svim listama najpoželjnijih zanimanja ili onih s kojima je najlakše pronaći posao, nalaze se danas i ona iz IT sektora.", naglasio je u svome govoru dekan Milorad Nikitović. "U vremenima koja slijede zanimanja iz IT sektora i dalje će biti ključno deficitarna. Vrlo snažno osjećamo kako EU poseže za IT stručnjacima iz Hrvatske, jer joj nedostaju. Neki podaci kažu da je riječ o oko 1200 ljudi godišnje. Istovremeno, Hrvatska je na dnu broja diplomiranih u IT sektoru u odnosu na diplomirane u ostalim strukama. Dakle, u perspektivi Hrvatska ima i imat će snažnu potrebu za školovanjem IT stručnjaka ili će morati posegnuti za njima iz inozemstva.", rekao je Nikitović.

Prema riječima dekana, na VSITE-u danas studira ukupno 540 studenata, a ovom su promocijom dosad promovirana ukupno 239 prvostupnika i sedam specijalista. VSITE broji i 80 nastavnika u nastavnom procesu za četiri smjera preddiplomskog i tri smjera diplomskog stručnog specijalističkog studija. VSITE-ov Centar karijera je potpisao preko 30 ugovora s tvrtkama iz gospodarstva i o suradnji na dijelu akcija i projekata od zajedničkog interesa i niz njih se već ostvaruje, tvrdi dekan Nikitović i dodaje: "Posebno želimo istaknuti projekte društvene osjetljivosti Sustav za daljinsko praćenje solarnih instalacija 'Svarožić' i Projekt informatizacije odjela integracije Centra za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek'."

VSITE je od Europske komisije dobio i povelju Erasmus, koja je preduvjet za međuinstitucijske sporazume s drugim učilištima u Europi i omogućava mobilnost studenata i nastavnika, što je u tekućoj akademskoj godini prvi put i realizirano.

Više o VSITE-u i njihovim studijskim programima pronađite na službenim web stranicama.

VSITE 1505

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next