Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Span po drugi put Microsoft Partner godine za Hrvatsku

Span po drugi put Microsoft Partner godine za Hrvatsku

Povodom imenovanja tvrtke Span Microsoft Partnerom godine za Hrvatsku u 2016. Nikola Dujmović, predsjednik uprave Spana i Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska i Bosna i Hercegovina istaknuli su važnost suradnje dviju tvrtki te naveli kako osvajanje ovog prestižnog Microsoftovog priznanja, koje se dodijeljuje za izvrsnost u inovaciji i implementaciji rješenja baziranih na Microsoftovim tehnologijama, pozicionira tvrtku Span među najznačajnije Microsoftove partnere u regiji.

Microsoft svake godine dodjeljuje priznanja partnerima u raznim kategorijama na državnoj i globalnoj razini, a ove je godine u odabiru sudjelovalo 2500 tvrtki iz 119 zemalja diljem svijeta. Span je priznanjem na državnoj razini prepoznat kao tvrtka koja pruža izvanredno znanje i usluge u primjeni Microsoftovih tehnologija.

"Span je započeo sa strategijom da korisnicima pomognemo riješiti njihove poslovne probleme koristeći našu platformu, koja je od početka Microsoft. Zahvalni smo Microsoftu što je prepoznao naš trud koji stalno ulažemo u razvoj svog znanja i kompetencija. Moram priznati da nas veseli ovo priznanje i naša zajednička suradnja.", rekao je Dujmović.

Span je ovo priznanje već dobio i 2013. godine pa je Ivan Vidaković naveo da ova nagrada po drugi put dodatno potvrđuje uspješnost višegodišnje suradnje tvrtke Span i Microsoftovog tima u Hrvatskoj te inovativnost koju Span pruža postojećim korisnicima, ali i poslovni utjecaj koji stvara prilikom stjecanja novih korisnika.

"Biti Microsoft Partner u godine Hrvatskoj, u konkurenciji 1100 Microsoftovih hrvatskih partnera predstavlja veliko priznanje. Kako se IT trendovi ubrzano mijenjaju, tako cloud, mobilnost i big data postaju ključ povećanja produktivnosti i učinkovitosti ne samo za komercijalni, nego i javni sektor. Ovogodišnje priznanje Spanu samo je dodatna potvrda dugogodišnjem sustavnom i uspješnom ulaganju u razvoj vlastitih kompetencija i znanja, posebnim fokusom na cloud i mobilnost te primjeni tih znanja kod krajnjih korisnika, ne samo u Hrvatskoj, nego i globalno. Span je također izvrstan primjer da uspješnost na lokalnom tržištu potiče uspješnost na globalnom i zato me dodatno vesele ne samo Spanova lokalna postignuća, nego i izvozni uspjesi.", rekao je Vidaković, a Dujmović je istaknuo da je Span ove godine po prvi put imao veći izvoz od domaće prodaje.

Od novih uspješnih projekata iz Spana istaknuta je Emily, sustav koji otkriva emociju, spol i godine svake osobe koja gleda u reklamu, koji je također integriran s Microsoftovim cloud rješenjima. Dujmović je rekao da već imaju više zahtjeva za prototipovima, nego što su ispočetka očekivali i da je Emily mnogo tražena u marketingu.

Dujmović se na kraju osvrnuo i na probleme javne nabave spomenuvši da su nedavno bili direktno oštećeni vrlo neobičnim postupkom: "Dakle, mi smo dobili natječaj, ali netko je na našoj uvezanoj i zakonski potpuno ispravnoj ponudi uništio špagicu kojom je ona bila zapečaćena, to je onda poslikano i korišteno kao temelj za žalbu, iako to nije više bilo u našoj nadležnosti. Dakle, ako ih imate tri ili četiri ispred sebe, jednostavno odrežete, potrgate i onda vam državna komisija to prizna kao temelj za žalbu i odbaci prve izbore i prihvati one druge. Smatramo da je to nedopustivo i da je to ozbiljna zloupotreba i kazneno djelo. Država se treba zamisliti da li će opravdavati ili sankcionirati takve postupke. Ne znamo još tko je počinitelj, ali podnijet ćemo tužbu protiv nepoznatog počinitelja, jer želimo da se predmet istraži i da se takvim postupcima stane na kraj.", rekao je Dujmović, koji za sada nije htio reći o kojem se točno natječaju radi.

"Mi smatramo da je teret na državnoj komisiji, jer se prema predmetu ponijela na način koji mi ne smatramo samo neprimjerenim, nego i nezakonitim, jer su oni u takvoj situaciji trebali istražiti što se zaista dogodilo, a to nisu učinili, nego su nas neutemeljeno diskvalificirali.", rekao je.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next