Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nastavak suradnje Ericssona Nikole Tesle i armenskog Ucom-a vrijedan 82 milijuna kuna

Nastavak suradnje Ericssona Nikole Tesle i armenskog Ucom-a vrijedan 82 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla i armenski operator Ucom dogovorili su nastavak suradnje koja je krenula još u ožujku ove godine. Poslovi su vezani uz daljnje širenje Ucomove LTE radijske pristupne mreže po Armeniji, uvođenju novih funkcionalnosti i povećanju kapaciteta njegove jezgrene mreže te modernizaciji 3G mreže armenskog operatora. Ukupna vrijednost poslova u drugoj fazi suradnje iznosi 82 milijuna kuna, što je gotovo dvostruko više nego vrijednost prve faze.

Ericsson Nikola Tesla i armenski operator Ucom u ožujku su potpisali okvirni ugovor vezan uz izgradnju LTE mreže na nacionalnoj razini, uključujući i glavni grad Yerevan. U sklopu ugovora armenskom će operatoru biti isporučena oprema za radijsku i jezgrenu mrežu kao i pripadajuće usluge. Ugovor uključuje i Ericsson Expert Analytics, softver koji operatorima omogućuje da s obzirom na zadovoljstvo korisnika automatski poduzmu odgovarajuća poboljšanja. Vrijednost prve faze ugovora iznosi više od 41 milijun kuna.

Kao dio ugovora, Ericsson će osigurati njegovu najnapredniju višestandardnu radijsku mrežu uz najnovije proizvode iz seta proizvoda za radijske sustave (Ericsson Radio System) te najnaprednije radijske sustave s integriranima antenama (Antenna Integrated Radio – AIR).

4G/LTE igra važnu ulogu u brzom rastu prometa mobilnih podataka. Sukladno zadnjem Ericssonovom izvještaju vezano uz mobilnu telefoniju (Ericsson Mobile Report) u svijetu postoji jedna milijarda pretplatnika koji koriste LTE tehnologiju. Povećana brzina prijenosa LTE radijske pristupne mreže kao i samih uređaja pospješuje uporabu mobilnih usluga kao i povećanje korištenja podataka putem pametnih telefona.

Od 2009. godine Ucom u Armeniji gradi suvremenu svjetlovodnu mrežu koja omogućuje tri različite usluge, poput Interneta, IP televizije i govornih usluga putem jednog širokopojasnog priključka. Prema podacima iz lipnja 2015. kompanija ima više od 100.000 pretplatnika i 800 zaposlenika. U 2016. godini Ucom je u potpunosti preuzeo Orange Armenia, postajući tako i mobilni operator.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next