Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ericsson zabilježio pad prodaje od dva posto u prvom kvartalu 2016. godine Istaknuto

Ericsson zabilježio pad prodaje od dva posto u prvom kvartalu 2016. godine

Korporacija Ericsson objavila je rezultate svog financijskog poslovanja za prvo tromjesječje, najavivši i bržu transformaciju s ciljem većeg rasta i profabilnosti. Podaci pokazuju kako je prodaja u tromjesečju smanjena za dva posto, u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Također, smanjena je bruto marža na 33,3 posto (isto razdoblje prošle godine imalo je 35,4 posto), a kao razlog uglavnom se navodi niža marža u globalnim uslugama, veći udio projekta pokrivanja mobilnog širokopojasnog pristupa u dijelovima Azije te slabija prodaja softvera u IP i jezgrenim mrežama.

S druge strane, porasla je prodaja u sjevernoj Americi, središnjoj Kini i jugoistočnoj Aziji te prihod od intelektualnog vlasništva.
Operativna marža skočila je za 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dolazeći tako na 6,7 posto. Kao razlog rastu navode se smanjeni troškovi poslovanja i pozitivne tečajne razlike. Procjena za troškove restrukturiranja u 2016. poraslo je na 436 do 545 milijuna eura, dok je novčani tok od poslovnih aktivnosti u minusu od 261 milijun eura.

Za segment Mreža, Ericsson je zabilježio pad prodaje u Europi, prvenstveno zbog završetka projekata pokrivanja mobilnim širokopojasnim pristupom u prošloj godini. Prodaja u području Globalnih usluga pala je zbog smanjenih aktivnosti u području razvoju mreža u Europi i Latinskoj Americi. Zbog viših prihoda od intelektualnog vlasništva povećana je prodaja u Rješenjima podrške.

Tri područja na koja će se usredotočiti kompanija ove godine su: poslovanje i korištenje poslovnih prilika u 4G i širenje vodstva u 5G području, poboljšanje profitabilnosti u ciljanim područjima rasta i povećanje troškovne učinkovitosti. U ovom tromjesečju kompanija je, putem programa globalne troškovne učinkovitosti, uštedila 54 milijuna eura u troškovima poslovanja.

Najavljena je i brža transformacija korporacije, koja uključuje niz organizacijskih i strukturnih promjena, s ciljem što veće efikasnosti. Nova organizacija će stupiti na snagu 1.srpnja, a u skladu s transformacijom doći će i do promjena u izvršnom poslodavstvu kompanije.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next