Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ericsson Nikola Tesla ugovorio poslove od 56 milijuna kuna s moldovskim operatorom IDC Istaknuto

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle

Kompanija Ericsson Nikola Tesla (ENT) i moldovski operator Interdnjestrecom (IDC) iz Transnistrija regije nastavili su dugogodišnju suradnju, potpisavši ugovor za poslove vrijedne oko 56 milijuna kuna. Ugovor obuhvaća izgradnju 4G/LTE mreže s pripadajućim uslugama i softverskim nadogradnjama.

Ugovor o poslu su potpisali Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i Sergey Nikolayevich Ganzha, predsjednik i izvršni direktor IDC-a. ENT će operatoru isporučili LTE mrežu sa svim novim komunikacijskim mogućnostima ove tehnologije. Prema zadnjem Ericssonovom izvještaju vezanom za mobitele (Ericcson Mobile Report) navodi se kako u svijetu postoji jedna milijarda pretplatnika koji koriste LTE tehnologiju. Kompanijine LTE mreže trenutno mogu omogućiti brzinu preuzimanja do 450 Mb/s u komercijalnom radu.

Krajem prošlog mjeseca Ericsson Nikola Tesla (ENT) je predstavila i dva nova projekta vrijedna oko 11 milijuna kuna, novu platformu za praćenje stanja u okolišu i laboratorij za razvoj novih IT rješenja u zdravstvu.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next