Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatski studenti i srednjoškolci pokazali koliko dobro znaju kodirati

Ilustracija Ilustracija

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu je 21. i 22. studenoga 2015. godine održano drugo po redu Ready, steady, code! 2.0 natjecanje kojeg su zajednički organizirali Fakultet organizacije i informatike i tvrtka Asseco SEE. Timovi natjecatelja su unutar 24 sata intenzivnog programiranja pokušali razviti web i mobilnu aplikaciju za paintball, koja će služiti kao podrška igračima i olakšati posao organizatorima natjecanja u stresnoj okolini kao što je utakmica.

Natjecanje su u subotu u jutarnjim satima otvorili Viktor Olujić, voditelj Odjela za autentikaciju tvrtke Asseco SEE, te dekan Fakulteta dr.sc. Neven Vrček.

Za ukupan fond nagrada od 32.000 kuna (nagrada za 1. mjesto iznosila je 17.000, za 2. mjesto 10.000, a za 3. mjesto 5.000 kuna) borilo se 10 timova od kojih su većina bili studenti s Fakulteta organizacije i informatike, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Filozofskog fakulteta Osijek i Tehničkog Veleučilišta Zagreb . Jedan tim su činili i srednjoškolci iz Tehničke škole Ruđer Bošković, a ove godine su u natjecanju sudjelovale i četiri djevojke. Ready, steady, code! je bio Hackathon s najvećim fondom nagrada u Hrvatskoj.

Timovi koji su uspjeli završiti natjecanje su navečer prezentirali svoja rješenja. Pobijedio je tim „Fire Breathing Rubber Duckies“ u sastavu David Ante Macan, Denis Pavlović, Stefano Kliba i Mario Novoselec. Sva četvorica su studenti Fakulteta organizacije i informatike. Drugo mjesto pripalo je timu „Return ĆAĆA;“ kojeg su činili također studenti FOI-a (Zoran Antolović, Andro Krezić, Igor Rinkovec i Lovro Predovan). Treće mjesto osvojio je tim „ma~“ čiji su članovi bili studenti s FER-a i TVZ-a (Azzaro Mujić, Dinko Osrečki, Ivan Škoro i Gabrijel Mrgan).

Treba spomenuti i jedini tim srednjoškolaca koji se natjecao, tim „42“, i koji je dobio posebne simpatije publike jer su prijavom i prolaskom na natjecanje stali uz bok studentima i konkurirali im svojim znanjem i sposobnostima.

Viktor Olujić iz Asseca SEE, koji je bio član žirija, izjavio je: „ Kako je pogođena tema, kako je riješena na tehnološkom nivou, kakav je odnos grafičkog sučelja prema korisniku, koliko je jednostavno za korištenje, kako je dokumentirano – sve su to bili kriteriji za ocjenjivanje prema kojima smo se odlučili za pobjednika.“

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next