Menu

Prijavite se na Startup Factory koji kreće s novim, trećim ciklusom predakceleracijskog programa

Želite li poput DiVana, HUBBIG-a, Modulosa i ostalih uspješnih Startup Factory timova u kratkom roku razviti vlastito rješenje i pripremiti se za poslovne uspjehe, prijavite se na Startup Factory Zagreb. Očekuje vas intenzivna edukacija, pomoć vrhunskih mentora, ZICER-ova poticajna infrastruktura i promocijska podrška.

Veliko finale Startup Factory programa održat će se u prosincu na startup konferenciji Zagreb Connect. Ondje će najbolji timovi pred investitorima, poslovnim anđelima, medijima i širom javnošću predstaviti svoje inovativne proizvode, a najuspješniji primiti i bespovratnu financijsku potporu iz fonda ukupne vrijednosti 800 000 kuna.

Prijave za Startup Factory otvorene su od 16. kolovoza i traju do 12. rujna 2018. godine. Prijaviti se mogu timovi ili startupovi registrirani u posljednjih 12 mjeseci koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju 3 do 5 punoljetnih članova komplementarnih znanja.

Prihvatljive su one prijave koje koristeći ICT i/ili KET tehnologiju svojom inovativnošću unapređuju zdravlje i kvalitetu života, energiju i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost ili pak hranu i bio-ekonomiju. Ova područja u skladu su sa Strategijom pametne specijalizacije Republike Hrvatske (S3).

Prijavite se te uz podršku Zagrebačkog inovacijskog centra i Grada Zagreba ostvarite uspjeh!

Više informacija doznajte na web stranici http://startupfactory.zicer.hr/. Prijave se zaprimaju putem linka na http://startupfactory.zicer.hr/prijave.

Više...

Najboljih 1000 hrvatskih visoko-tehnoloških tvrtki po kriteriju Kapitala i rezervi

Nakon objave top 1000 tehnoloških tvrtki po kriterijima ukupnog godišnjeg prometa te godišnje dobiti, koje smo većinom bazirali na NKD kategorijama 61-62-63, sada objavljujemo TOP 1000 tehnoloških tvrtki po kriteriju Kapitala i rezervi. Kapital i rezerve možemo jednostavno definirati kao višak sredstava koje tvrtke pohranjuju kako bi mogle pokrivati buduće izdatke, to su sredstva koja pripadaju njezinim dioničarima/vlasnicima.

Na ovom popisu smo obuhvatili smo i neke druge tvrtke iz drugih kategorija po Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti (NKD), ukoliko smo imali saznanja da se tvrtka bavi značajnom upotrebom informacijskih tehnologija u stvaranju novih inovativnih tehnoloških produkata.
Gotovo svi dosadašnji dobitnici nagrada za najbolje ICT implementacije, ICT GOLD AWARD nalaze se u TOP 1000 po kriteriju kapitala i rezervi što govori o tome da je kvaliteta njihovih ICT proizvoda očito povezana i s rezultatima poslovanja.
 
Zanima li Vas poredak TOP 1000 hrvatskih visoko-tehnoloških tvrtki po kriteriju ukupnog godišnjeg prometa posjetite ovu poveznicu.
 
Zanima li Vas poredak TOP 1000 hrvatskih visoko-tehnoloških tvrtki po kriteriju ukupnog godišnjeg dobiti posjetite ovu poveznicu.
Više...

VSITE razvija projekt umjetne inteligencije za trgovačke centre

Visoka škola za informacijske tehnologije VSITE u suradnji sa svojim partnerima Husar d.o.o. i Root d.o.o. realizira istraživačko-razvojni projekt Razvoj novog inovativnog sustava za optimizaciju poslovanja i automatizaciju trgovačkih centara ASTERISK uz povezani razvoj novog sigurnosnog proizvoda ATLAS za primjenu u nadgledanim područjima visokog rizika“. 

Više...

Solution Architect u Amphinicy Technologies

Amphinicy Technologies je jedna od svjetski priznatih softverskih tvrtki sa sjedištem na zagrebačkom Zrinjevcu. Iza sebe ima niz uspješnih projekata, a njezini su proizvodi softverska rješenja za satelite.
Kroz intervju sa Solution Architectom u Amphinicyju, Hrvojem Bašićem, dočarat ćemo vam kako izgleda izazovna, ali i uzbudljiva karijera u IT-u ispunjena zanimljivim projektima i znanjima.

Više...